Svjetsko prvenstvo u rukometu

Brazil je iznenadio Rusiju. To je loša vijest za Hrvatsku

Foto: EPA

Sve o Svjetskom prvenstvu pratite na Indexovoj temi klikom ovdje.

BRAZIL je u četvrtom kolu Svjetskog rukometnog prvenstva s 25:23 iznenadio Rusiju i stigao na milimetar od drugog kruga.

Brazilci će proći dalje ako u posljednjem kolu pobijede posljednjeplasiranu Koreju u utakmici u kojoj su Južnoamerikanci veliki favoriti. 

U okršaju za treće mjesto Rusi nijednom nisu vodili. Deset minuta prije kraja izjednačili su na 19:19, ali nakon toga su upali u seriju pogrešaka, a blistao je i brazilski vratar.

Brazilce je predvodio Borges sa sedam golova. Langaro je zabio šest, a Toledo pet golova. Kod Rusa je Dibirov ponovno bio najbolji sa šest pogodaka, ali je sedam minuta prije kraja dobio crveni karton i nije igrao u uzbudljivoj završnici. 

Zašto je prolazak Brazila loša vijest za Hrvatsku?

Prolazak Brazila bio bi loša vijest za Hrvatsku jer bi u tom slučaju Njemačka, jedan od favorita natjecanja, prenijela najmanje dva boda. Bodovi iz prvog kruga u drugi krug, u kojem će se tri najbolje reprezentacije ove skupine ukrstiti sa skupinom u kojoj je Hrvatska, prenose se samo protiv reprezentacija koje su prošle dalje. 

Njemačka je pobijedila Brazil i tako će prenijeti najmanje dva boda (protiv Francuske igra za dodatna dva boda), a da se kojim slučajem dogodi čudo i Rusija prođe u posljednjem kolu, Nijemci bi prenijeli bod manje jer su s Rusima u trećem kolu remizirali. 

Podsjetimo, Hrvatska sigurno prenosi dva boda, a u četvrtak protiv Španjolske igra za dodatna dva boda. Polufinale će izboriti po dvije najbolje od šest reprezentacija iz skupina drugog kruga. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više