Brazil senzacionalno srušio osporavani as od 80 milijuna. Pogledajte velemajstora

Screenshot: Twitter

JUŽNOAMERIKANCI su već sada, tri godine prije SP-a, počeli kvalifikacije za najveće natjecanje. Tako rano su krenuli zbog specifičnih kvalifikacija na tom kontinentu, koji je cijeli jedna kvalifikacijska grupa ili liga s 10 selekcija. Tamošnje reprezentacije tako igraju čak 18 utakmica u borbi za SP ili gotovo duplo više od europskih.

Urugvaj je pobijedio Brazil 2:0 u kvalifikacijama za SP. Junak povijesnog trijumfa je Darwin Nunez (24), žestoko osporavan napadač otkako ga je u ljeto prošle godine Liverpool kupio za čak 80 milijuna eura. Prvi gol Urugvaja lijepo je zabio trzajem glavom u 42. minuti.

No, njegova asistencija Nicolasu De La Cruzu u 77. minuti za konačan rezultat je remek-djelo. U mrtvom kutu, na gol-aut crti i okružen trojicom suparnika uspio je primiti loptu, gurati je kroz noge protivnicima te odlično poslužiti suigrača koji je zakucao iz blizine.

> KLIKNI OVDJEOVDJE I OVDJE TE POGLEDAJ KAKO JE NUNEZ SPEKTAKULARNO SRUŠIO BRAZIL

Sve pohvale zaslužuju Nunez, ali i Marcelo Bielsa zvani Luđak. Argentinski karizmatik je prije pet mjeseci preuzeo Urugvaj te igru prilagodio Nunezu. On mu se spektakularno odužio, i to protiv najveće južnoameričke i svjetske reprezentacije. Nunez je Urugvaju donio povijesni trijumf. Ovo je prvi put nakon 22 godine da je ta reprezentacija pobijedila brazilsku. Ujedno je Urugvaj nanio Brazilu prvi poraz u kvalifikacijama za SP nakon osam godina i 33 utakmice. 

Pročitajte više