Brazilac gubi tri kilograma u svakoj utakmici Svjetskog prvenstva: "Apsurdno"

Foto: EPA

BRAZILSKI reprezentativac Fred (29) gubi tri kilograma po utakmici na Svjetskom prvenstvu u Kataru, objavio je The Sun. Britanci objašnjavaju kako je razlog broj kilometara koji veznjak pretrči, pri čemu je u toj zemlji temperatura oko 30 stupnjeva, a vlaga na 60 posto.

Fizioterapeut Brazila Guilherme Passos rekao je kako je Fred, inače igrač Manchester Uniteda, sa 67 kilograma najlakši u momčadi brazilskog izbornika Titea, no ističe kako se to mijenja zbog visokog tempa kojim igra. Sun navodi kako brazilski stručni stožer pazi da Fred dobije odgovarajući, lakši trening kako se ne bi preopteretio te uz uobičajene obroke uzima dodatke prehrani nakon utakmica.

"Tijekom igre puno smršavi zbog velikog tempa"

"Ima apsurdno visoku razinu rada. U utakmici Copa Americe pretrčao je 12 kilometara. On je uvijek vodeći po pretrčanim kilometrima. Cijelo vrijeme trči umjereno ili jako brzo", dodao je Passos, dok pomoćni trener Brazila Fabio Mahseredjian dodaje: "Fred je vrlo pokretljiv i izdržljiv sportaš. Nije brz kao Gabriel Martinelli ili Rodrygo.

On ima svoje karakteristike. Pazimo na njega i njegov oporavak jer tijekom igre puno smršavi zbog velikog tempa. Moramo mu nadoknaditi izgubljenu tekućinu i povećati unos ugljikohidrata kako bi se oporavio za iduću utakmicu."

Fred je upisao 29 nastupa za brazilsku reprezentaciju. U prvom kolu protiv Srbije (2:0) odigrao je 15 minuta, dok je protiv Švicarske (1:0) odradio 58 minuta. Brazil je osigurao plasman u osminu finala, a u zadnjoj utakmici skupine G igra protiv Kameruna.

Pročitajte više