Brazilci nakon debakla ostali bez izbornika

Foto: Guliver Images/Getty Images

DUNGA više nije izbornik Brazila, potvrdio je Brazilski nogometni savez.

Ova odluka sasvim je logičan slijed nakon onoga što se dogodilo na Copa Americi. Brazilci su ispali u skupini nakon poraza od Perua (1:0), a Dunga je nekoliko dana nakon toga potjeran s klupe sada već posrnulog nogometnog diva.

Brazilci su vratili Dungu na klupu reprezentacije nakon sramote koju su doživjeli kao domaćini SP-a, a dvije godine kasnije ponovno će u potragu za novim izbornikom.

"Brazilska nogometna konfederacija u utorak je odlučila razriješiti tehničku komisiju reprezentacije. Koordinator reprezentacija Gilmar Rinaldi, izbornik Dunga i čitav stručni stožer će napustiti svoje dužnosti. Savez je započeo proces izbora nove tehničke komisije", objavio je CBF.

Kao najveći kandidat za Dungina nasljednika slovi 55-godišnji trener Corinthiansa Tite. On je s tim klubom osvojio naslove brazilskog prvaka 2011. i 2015. godine, a 2012. je osvojio i Copu Libertadores, te Svjetsko klupsko prvenstvo.

Novi brazilski izbornik imat će i zadatak voditi reprezentaciju na skorašnjim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru (5-21. kolovoza).

Pročitajte više