Brazilci su se razboljeli zbog klima-uređaja na katarskim stadionima?

Foto: EPA

ANTONY, brazilski reprezentativac i ofenzivac Manchester Uniteda, rekao je da su se on i suigrači razboljeli zbog klima-uređaja na stadionima u Kataru, gdje se održava Svjetsko prvenstvo. Natjecanje se održava zimi jer su tijekom ljeta u Kataru temperature previsoke, a čak je i sada toliko toplo da neki stadionu imaju klimatizaciju.

Klima-uređaji uz rubove igrališta ubacuju hladan zrak pod različitim kutovima i različitim brzinama, dok se mlaznice na tribinama nalaze ispod sjedalica. Antony je u Kataru propustio dva treninga brazilske reprezentacije. Smatra kako je klimatizacija utjecala na njegovo i zdravlje nekolicine drugih članova.

"Bilo mi je malo teško. Bilo mi je loše nekoliko dana, no dobro se oporavljam. Bio sam bolestan, imao problema s grlom. Mislim da je to zbog klimatizacije. Nisam samo ja u pitanju, već su i druge suigrače mučili kašalj i grlo. Teško mi je što sam se razbolio, ali sretan sam što sam važan dio momčadi. Kad god vam treba Antony, ja sam na raspolaganju", rekao je Antony za brazilski ESPN.

Brazil osigurao osminu finala

Brazil je osigurao osminu finala pobjedama nad Srbijom (2:0) i Švicarskom (1:0) u skupini G. U zadnjem kolu igrat će protiv Kameruna, koji se može plasirati dalje ako dobije Brazilce, ali pritom Švicarska ne smije pobijediti Srbiju. Kamerun bi u tim scenarijima mogao imati četiri boda, kao i Švicarska ili Srbija, pa bi odlučivala gol-razlika.

Srbiji igra jedino pobjeda protiv Švicarske, pri čemu bi joj Brazil olakšao posao ako ne izgubi od Kameruna. Švicarci bi pobjedom sigurno prošli dalje, a dovoljan bi im bio i bod ako Kamerun ne pobijedi Brazil.

Pročitajte više