Brazilska zvijezda: Ne želim se više nikada vratiti u Brazil

Foto: EPA

BRAZILCU Willianu (34) u lipnju istječe ugovor s engleskim Fulhamom. U razgovoru za PL Brasil otkrio je da se ne želi vratiti u domovinu zbog nevjerojatnog pritiska. Podsjetimo, Willian je 2022. kratko igrao za tamošnji Corinthians: "To je komplicirana tema. Igrač nije stroj i on će imati dobrih i loših dana. Ponekad navijači ne prihvaćaju loše dane."

Willian je u karijeri igrao za Mauaense, Corinthians, Šahtar Donjeck, Anži, Chelsea i Arsenal, a u Fulhamu je od rujna prošle godine, kada je došao po isteku ugovora. Ne namjerava se vratiti u Brazil: "Ne želim se više nikada vratiti u Brazil. Imao sam tu misao još prije Corinthiansa.

Na kraju sam se vratio u klub u kojem sam počeo, ali već sam razmišljao o nastavku karijere do kraja u Europi. I sada svoju karijeru namjeravam završiti ovdje, bilo u Europi, Sjedinjenim Državama ili drugdje. Ako može u Engleskoj, to bi bilo savršeno", rekao je pa završio:

"Ono što vidim u Brazilu ponekad je neljudski pritisak, koji dovodi do nasilja, prijetnji obitelji i djeci. Moram sačuvati svoju obitelj, to je moja najdragocjenija imovina." Ove sezone za Fulham je odigrao 26 utakmica, zabio je tri gola i četiri puta asistirao. Za reprezentaciju Brazila odigrao je 70 utakmica i zabio devet pogodaka.

Pročitajte više