COPA AMERICA

Brazilski predsjednik protiv Argentine pokvario VAR. Bio je na liniji sa sucima?

Foto: EPA-EFE

BJESNIO je Lionel Messi na suce poslije ispadanja u polufinalu Cope od Brazila (2:0) zbog nekih sumnjivih odluka. Argentinci smatraju da su zakinuti za dva penala, a krivca vide u ekvadorskom sucu Roddyju Zambranu kojem nije mogao pomoći ni VAR.

Ne zato što Zambrano to nije htio, nego jer sustav nije bio u funkciji neko vrijeme. Potvrdio je to CONMEBOL uz dodatak da se kvar dogodio uoči utakmice, ali da nije utjecao na njegovo korištenje tijekom utakmice.

Brazilski portal Globo smatra da je osiguranje brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara, koji je bio na utakmici u Belo Horizonteu, koristilo istu frekvenciju kao i sudačka ekipa.

Intervenirala je telekomunikacijska kompanija Anatel i sredila problem, no sve to Argentincima daje pravo da posumnjaju u razloge zbog kojih im nije dosuđen nijedan penal.

"Nadam se da će CONMEBOL nešto učiniti. Ma mislim da neće jer Brazil kontrolira sve. Jako je komplicirano", rekao je Messi nakon utakmice.

Oštećenike posebno ljuti prva situacija. Messi je odlično kroz brazilsku obranu proigrao Aguera u kaznenom prostoru, ali ga je ondje prvo rukom, a zatim nogom srušio Dani Alves. Čisti penal za sve osim za suce na terenu i one u VAR sobi koji ništa nisu signalizirali Zambranu. U nastavku ove akcije Brazil je zabio gol za 2:0 i riješio utakmicu.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimke spornih situacija možete pogledati OVDJE i OVDJE.

Argentina se do kraja mogla vratiti da je sudac pokazao na penal u njenu korist. Prilikom ubacivanja lopte iz kornera Arthur je gledao kako Otamendi ide na skok i onda izletio iz bloka, skočio prema njemu i namjerno ga laktom opalio u vrat. Ne samo da je to bio prekršaj nego je bio pogibeljan i potencijalno jako opasan. Ali Zambrano i njegovi videoasistenti ni to nisu vidjeli.

"Vidjeli smo isto što i vi", objavio je argentinski savez na Twitteru nakon utakmice s opaskom na VAR.

Organizacijska grana turnira uvjerava kako predsjednikovo osiguranje nije koristilo frekvenciju koju su koristili suci na terenu, no potvrdili su da je dolazilo do prekida u podatkovnom signalu, što su odmah sanirali.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.