Brazilski Ronaldo u pismu ozlijeđenoj zvijezdi: Ti si je*eni Neymar! Gigant!

Foto: EPA

BRAZIL će ostatak grupne faze Svjetskog prvenstva morati odigrati bez Neymara. Razlog je ozljeda gležnja koju je najveća zvijezda prvog favorita Svjetskog prvenstva zadobila u utakmici protiv Srbije. Njega je u 80. minuti susreta sa Srbijom teško ozlijedio Nikola Milenković, nakon čega je Neymar s bolnim grčem izašao iz igre, skinuo kopačku i otkrio natečeni gležanj.

Podršku Neymaru je putem Instagrama poslao njegov sunarodnjak Ronaldo. Dvostruki svjetski prvak i nekoć najbolji svjetski nogometaš i sam je često bio meta grubih startova suparničkih momčadi. Javnu podršku Neymara započeo je psovkom.

"Ne mogu ovo otvoreno pismo započeti na nijedan drugi način: Ti si je*eni Neymar! Gigant! Siguran sam da te većina Brazilaca voli, kao što te i ja volim. Tvoj talent, usput, tako te daleko odveo, tako visoko, da ti se dive u svakom kutku svijeta. Za to postoji razlog, da bi se dosegle te razine, uspjeh kakav je on ostvario, treba se nositi s puno zavisti i zla.

"Kakvu poruku prenosimo mlađima?"

Koliko smo daleko stigli ako se slavi ozljeda zvijezde poput tebe, s pričom kakva je tvoja? Kakav je ovo svijet? Kakvu poruku prenosimo mlađima? Uvijek će biti ljudi koji će navijati protiv tebe, ali teško je gledati društvo na putu banaliziranje netolerancije i normalizacije govora mržnje.

Pišem ti razornom snagom protiv ovog verbalnog nasilja: Vrati se jači! Pametniji! Gladan golova! Dobro koje radiš na terenu i izvan njega puno je veće od zavisti koju osjećaju prema tebi. Ni na sekundu nemoj zaboraviti put kojim si postao idol svjetskog nogometa. Brazil te voli! Pravi navijači, oni koji su na tvojoj strani, trebaju tvoje golove, driblinge, hrabrost i veselje! Ne uzvisujte kukavice i zavidne. Vratit ćeš se, Neymar! A neka ti sva mržnja posluži kao pogonsko gorivo."

Pročitajte više