HNL

Brbić: Ne želim osuđene spodobe iz HNS-a u loži Poljuda, ali moram ih pustiti

Foto: Miro Gabela / HNK Hajduk Split

NA SKUPŠTINI Hajduka predsjednik Uprave Marin Brbić odgovara na pitanja navijača. Izdvajamo najzanimljivija.

Smeta li ikome što pravomoćno osuđeni Neven Šprajcer sjedi u Hajdukovoj loži i ima funkciju u HNS-u? Osuđeni kriminalci u ložama su nedopustivi, treba i fizički spriječiti njihov ulazak. Neke stvari se ne smiju tolerirati, ali dogodile su se.

Nikome od nas nije drago kada dođu takve spodobe u ložu, ali imamo obavezu dati mjesta HNS-u. Možemo jedino napraviti incident.

Financijska stabilnost Hajduku više ne može biti alibi. Rezultat ne prati ono što se ulaže, ljudi su nestrpljivi. Čak i da nema Vašeg obećanja o drugom mjestu, u redu je propitivanje trebate li dalje biti na toj funkciji.

Silno smo željeli ući u Europsku ligu i vidjeli smo kvalifikacije za Ligu prvaka kao prečicu. Računali smo da ćemo tako povratiti ovo što smo više investirali u igrače. Bio sam uvjeren da imamo momčad za to drugo mjesto ostvariti. Prokockali smo sve zbog naših slabosti, ne možemo nikoga drugoga kriviti. Što je, tu je, odgovornost je isključivo moja jer sam sve potpisao i odobrio na preporuku struke, jer nisam ja taj koji bira igrače.

Koji je Vaš komentar na to što ne prolaze Hajdukovi prijedlozi drugim prvoligašima?

Nijedan od naših zahtjeva nije usvojen, zadnji pokušaj je bio Udruga prvoligaša. Svi znate da je na ključnom sastanku samo Slaven Belupo bio suglasan za Udrugu. Iako sa strane svi klubovi kažu kako je to super, u trenutku glasanja očito neke druge stvari odlučuju, a ne njihov stav. Pregovori da, ali sada se okrećemo sebi. Zadnji pokušaj je bio djelovanje na TV-prava, svjesni da su i tu pokušaji manipulacije. 

Pročitajte više