Brekalo je pristao doći u Hajduk za manju plaću nego što mu je nudio Dinamo

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

JOSIP BREKALO novi je igrač Hajduka. Kako doznajemo, Brekalo je već na putu za Split, trebao bi odraditi liječnički pregled i u nedjelju (17:45) će biti na tribinama rasprodanog Poljuda na derbiju s Rijekom. Tako je bivši Dinamov igrač senzacionalno završio na Poljudu u poslu koji je odrađen u samo nekoliko sati.

Podsjetimo, Brekalov povratak u Dinamo bio je stvar formalnosti. Njegov agent bio je u Maksimiru u utorak i dogovorio sve detalje i Brekalo je u srijedu trebao stići u Zagreb. Satima je na aerodromu u Firenci čekao zeleno svjetlo od Dinama, da bi iz Maksimira dobio poruku da od toga neće biti ništa.

Pojavila mu se opcija odlaska na posudbu u Olympiakos, opet je u igri bila Salernitana, ali se onda sve promijenilo. Iako se pisalo da je Hajduk u kontakt s Brekalom stupio odmah nakon što je posao s Dinamom propao, to ipak nije točno.

U Hajduku pristao na manju plaću

Hajduk je igračeva agenta kontaktirao u petak poslijepodne i ubrzo je poslao ponudu Fiorentini, koja je jutros prihvaćena. Hajduk će posudbu Talijanima platiti 100.000 eura, a još toliko će Fiorentina dobiti ako Hajduk osvoji titulu.

Brekalo u Fiorentini ima 1.7 milijuna eura godišnje plaće i bilo je sasvim jasno da bi se u Hrvatskoj morao odreći značajnog dijela. S Dinamom je dogovorio 110.000 eura mjesečne plaće i oko 100.000 eura bonusa za eventualno osvajanje naslova, ali će ga Hajduk plaćati puno manje.

Pristao je na manju plaću, a ona bi na Poljudu trebala biti skoro upola manja od one koju je trebao imati u Maksimiru. Kako doznajemo, Brekalo se ovim potezom nije inatio Dinamu, nego je Hajduk vidio kao najbolju priliku da oživi karijeru i nametne se Zlatku Daliću uoči Europskog prvenstva. Osim toga, supruga mu je trudna i Split mu je i iz tog razloga puno primamljivija opcija.

Pročitajte više