Britanci pitali je li Modrić bolji od Gerrarda, Lamparda i Scholesa. Evo odgovora

Foto: Igor Soban/PIXSELL

"LUKA MODRIĆ bolji je od Stevena Gerrarda, Franka Lamparda i Paula Scholesa, samo neki ljudi još nisu spremni raspravljati o tome." Tvit u kojem ovo piše na svojem je profilu na Facebooku podijelio sportsJOE.co.uk, prebacivši debatu na svojih 600-tinjak tisuća pratitelja stranice.

Trojicu spomenutih engleskih legendi veznog reda Liverpoola, Chelseaja i Manchester Uniteda nogometni navijači obično uvrštavaju u najbolje veznjake generacije, što Modrić, dokazano je i osobnim priznanjima, svakako je u današnje vrijeme. Komentari ispod naputka "svađajte se međusobno" očekivano su raznoliki. Ima ih koji tvrde da je Modrić ispred svih s pet osvojenih Liga prvaka i Zlatnom loptom, a ima i onih koji tvrde suprotno.

"Najbolji veznjak svih vremena"

"Kako se o tome uopće može raspravljati? Debelo su ispod Modrića!", "Modrić je fenomen. Godinama ga je milina gledati", "Miljama je ispred svih", "Svađajte se koliko hoćete, ali ja se ne mogu sjetiti da je Engleska osvojila ikakav trofej s tom trojicom u veznom redu. Glupo je to uspoređivati. Modrić je daleko ispred njih. Mogu mu jedino cipele čistiti", neki su od komentara u kojima se preferira Modrić.

"Puno je bolji od njih. Za njega ima mjesta za stolom za kojim sjede Zidane, Xavi i Iniesta", "Sjajan igrač. Da nije bilo ere Messija i Ronalda, osvojio bi barem još jednu Zlatnu loptu", "Najbolji veznjak svih vremena", dodaju drugi.

"Nije ni blizu Gerrardu u njegovim najboljim godinama"

"Gerrard je ispred po golovima, asistencijama, mogućnosti da igra na više pozicija i tome što je igrao za slabiju momčad. Kad je Luka bio u Premier ligi, ne mogu se sjetiti da je itko rekao da je bolji od Lamparda, Gerrarda ili Scholesa", "Jesu li oni na vrhuncu svoje moći mogli igrati za Real? Definitivno. To što je Modrić ondje ne znači da je bolji od njih. Nemojte krivo shvatiti, uistinu je dobar, ali ispod njih je", pišu neki i dodaju:

"Nije ni blizu Gerrardu u njegovim najboljim godinama", "Postoje Zidane i Gerrard. Ostali se mogu međusobno svađati", "Imao je nekoliko dobrih asistencija i osvojio je Zlatnu loptu koju nije trebao. Lampard, Scholes i Gerrard su zabili svaki po sto golova, a vi pokušavate Modrića približiti njima."

Pročitajte više