Brkljača: Ako ponovimo Barcu nema straha, za razliku od lani izgledamo kao prava momčad

VEZNJAK Hajduka Mario Brkljača najavio je dvoboj trećeg pretkola Europa lige između Stoke Cityja i Hajduka na Brittania stadionu.

"Želimo napraviti što bolji rezultat u prvoj utakmici, nećemo mariti za ljepotu igre i prezentacije. Imamo iskustva od prošle godine i znamo dobro što znači prva utakmica za prolazak dalje. Ne želimo da nam se ponovi Bukurešt pa da opet moramo nadoknađivati dva gola minusa. Remi bi bio odličan, a još bitnije je postići gol", rekao je Brkljača.

"Sjećam se da sam bio igrač odluke u prošlogodišnjim europskim utakmicama, ali nisam se specijalizirao, dogodilo se tako i ne trebam napominjati koliko je meni pa i Hajduku to sve značilo. Naravno da se nadam da ću igrati protiv Engleza, uvijek se nadam da će me trener staviti i mogu samo obećati da ću dati sve od sebe", dodao je.

"Prošle godine smo sve nade polagali u individualce, sada smo homogeniji, izgledamo kao prava momčad"

Utakmica sa Šibenikom i Barcelonom napunila je Hajdukovce samopouzdanjem uoči europskih dvoboja.

"Mislim da bi to moglo dobro izgledati na Brittania stadionu. Ako je suditi po igri s Barcelonom onda itekako imamo šanse. U momčadi je dobra atmosfera, osvježili smo se s nekoliko dobrih igrača, na treninzima se sjajno radi i samo treba zadržati cjelokupnu situaciju na nivou", rekao je veznjak Bijelih.

Pokušao je u usporediti prošlogodišnju momčad s ovom današnjom. Poklepovićeva je bila okrenuta individualnim potezima igrača...

"Hmmm. Prošle godine smo se više bazirali na individualnoj kvaliteti, Ibričića, Tomasova i ostalih, a sada smo ipak puno više momčad. Izgledamo homogenije, kao prava ekipa i to je ono što raduje. Stoke će se morati ozbiljno pomučiti ukoliko nas želi izbaciti. Spremni smo pohrvati se. Njihovi navijači? Tko je igrao na Poljudu taj se više ne boji nikakve gostujuće atmosfere", za kraj će Brkljača.

Pročitajte više