RASULO U HAJDUKU

Brkljača odlazi iz Hajduka. Bio je glavni svjedok u istrazi namještanja u klubu

Foto: HINA

HAJDUK neće nastaviti suradnju s glavnim skautom Marijom Brkljačom, piše Dalmatinski portal.

Brkljača je u studenom imenovan za glavnog skauta. Uskoro mu istječe ugovor, a Hajduk ga navodno neće obnoviti. Nova je to smjena na Poljudu nakon što je jučer otkaz dobio glavni trener Siniša Oreščanin.

Brkljača je u fokus javnosti iskočio nakon što je iz Hajduka otišao šef omladinske škole Krešimir Gojun. On je otvorenim pismom optužio sportskog direktora Sašu Bjelanovića da je od njega tražio da Hajdukova "B" momčad pusti utakmicu Šibeniku kako bi mu pomogla u plasmanu u prvu ligu.

Gojun je napisao da je bio pozvan na sastanak u Bjelanovićev ured u kojemu je bio i Brkljača te da mu je tad rečeno da bi bilo dobro da se neki igrači na utakmici protiv Šibenika odmore. Gojun je to, tvrdi, kategorički odbio jer se kosi sa svim njegovim principima i načelima zbog kojih je u startu i prihvatio posao u Hajduku i jer smatra da bi takvim postupkom bilo kompromitirano sve ono što Hajduk predstavlja. Marin Brbić je potom svu trojicu pozvao na sastanak, Bjelanović i Brkljača odbili su Gojunove tvrdnje nakon čega je šef omladinske škole dobio otkaz. 

Njegova uloga bila je nejasna

U borbi klanova u Hajduku s jedne strane bila je zagrebačka osovina Oreščanin - Gojun koja je ima podršku i jakog ZG-ogranka Našeg Hajduka, ujedno i suvlasnika kluba, a s druge strane Marin Brbić, Saša Bjelanović i Marijo Brkljača, skaut iza kojeg, u konačnici, također stoji jedna zagrebačka ekipa. Brkljača je bivši igrač Hajduka koji je u ozbiljan posao nakon karijere ušao preko Rudeša, gdje se motao kao skaut i direktor.

Nakon par dana šutnje trener Hajduka Siniša Oreščanin oglasio se s priprema u Sloveniji, desetak dana prije prve utakmice u sezoni, te je stao uz Gojuna, zatražio ponavljanje istrage o namještanju i zaprijetio odlaskom iz kluba. Svima je bilo jasno da ne postoji način da aktualna Uprava i stručni stožer ostanu na okupu.  Debakl protiv Gzire samo je presjekao suradnju koja već dugo nema misla, Oreščanin odlazi, kao jedan od posljednjih ljudi bivše garniture vlasti koji je preživio u klubu, a nakon njega tiho kako je i došao odlazi i Brkljača. Njegova uloga na Poljudu bila je potpuno nejasna.

Pročitajte više