LIGA PRVAKA

Brozović je sinoć proslavio veliki jubilej u Interu. Evo kako je do njega došao

Foto: AP Photo/Antonio Calanni/Guliver

INTER je sinoć u Ukrajini odigrao 0:0 sa Šahtarom u 2. kolu grupne faze Lige prvaka i osvojio prvi bod, nakon uvodnog poraza od Reala kod kuće 1:0.

Ivan Perišić ušao je u igru tek u 81. minuti, ali Marcelo Brozović je na terenu bio od početka do kraja utakmice. Bio je to njegov jubilarni 250. nastup za Inter u svim natjecanjima.

Brozović je većinu karijere proveo u Interu, u koji je stigao iz Dinama prije šest godina. Za Modre je sakupio 96 nastupa, a prethodno je odigrao 22 utakmice za Hrvatski dragovoljac i 33 za Lokomotivu.

U 250 nastupa za Inter Brozović je postigao 25 golova, podijelio 33 asistencije te zaradio 69 žutih i tri crvena kartona. Na terenu je proveo ukupno 19.140 minuta, odnosno impresivnih 76.56 po utakmici.

Sinoćnji nastup bio mu je 19. za Inter u Ligi prvaka, u kojoj još čeka prvi gol, koji nije zabio ni u šest pokušaja s Dinamom. Za Inter je 10 puta zaigrao i u Europa ligi, 17 puta u kupu, a najviše nastupa ostvario je, naravno, u Serie A, u kojoj je za klub iz Milana odigrao 204 utakmice.

Pročitajte više