Ludo polufinale u Milanu: Inter na hrvatski pogon nadoknadio tri gola, Juventus prošao na penale

Foto: Screenshot YouTube

U UZVRATNOJ utakmici polufinala Kupa Italije Inter je senazionalno nadoknadio 3:0 iz prvog dvoboja golovima Brozovića i Perišića, no Juventus je prošao dalje nakon penala.
 
Kakva je ovo luda utakmica bila. Trener Juventusa Massimiliano Allegri, uljuljkan ''nenadoknadivom'' prednošću iz prvog susreta u Torinu (3:0) izveo je gotovo pa rezervnu momčad. Mario Mandžukić nije bio ni među 16, dok su s klupe početak meča gledali Buffon, Barzagli, Dybala i Pogba.
 
S druge strane, Roberto Mancini očito je vjerovao u čudo jer je na travnjak Giuseppe Meazze poslao najbolje što ima, a od prve minute počeli su Marcelo Brozović i Ivan Perišić.
 
Podcjenjivački pristup Juventusa Inter je kapitalizirao već u 16. minuti, kad je večeras fantastični Brozović sjajno reagirao i s 16 metara zabio za 1:0.
 
Inter je nastavio uraganskim tempom, a Lajić je u 26. minuti umjesto mrežu pogodio gredu.
U 42. minuti zaprijetio je i Perišić, međutim nije bio precizan i lopta odlazi pokraj gola. Ipak, Perišić početkom nastavka zabija iz blizine na dodavanje Edera.
 
Tek tada se Juventus budi i samo četiri minuta kasnije Simone Zaza trese vratnicu. Međutim, bilo je to sve od Juventusa. Barzagli neoprezno radi prekršaj nad Perišićem za jedanaesterac, a udarac s bijele točke u nestvarnih 3:0 pretvara Marcelo Brozović svojim drugim golom.
 


Inter je izborio produžetke. U dodatnih pola sata obje momčadi su imale neke svoje prilike, no golova nije bilo i finalist morao tražiti s bijele točke.
 
Tragičar Intera bio Palacio koji je promašio u drugoj seriji. Kod Juventusa je bilo precizno svih pet izvođača, a posljednji penal zabio je Bonucci. 
 
Već prije finale Kupa osigurao je Milan.


 
 

 

Pročitajte više