Brozoviću propada nevjerojatno bogatstvo. Saudijci sve dogovorili s alternativom

Foto: EPA

AL NASSRU je, čini se, dosadilo čekati Marcela Brozovića. Predstavnici saudijskog kluba prošlog vikenda su došli u Milano na završne pregovore te još u nedjelju sve dogovorili s Interom, koji je prihvatio 23 milijuna eura odštete. Očekivali su da će se lako dogovoriti i s Brozovićem (30), kojem su ponudili 60 milijuna eura za tri godine.

Brozović od Saudijaca traži nemoguće i odugovlači jer želi u Barcelonu. Koja također želi njega, ali nema ni za odštetu

No Brozović je odbio jer nije htio tako postati najplaćeniji hrvatski nogometaš, nego za godinu manje. Tražio je naime 30 milijuna eura godišnje i ugovor na dvije godine. Slijedila su tri dana zatišja, ali zato što Brozović preferira Barcelonu u odnosu na saudijski klub Cristiana Ronalda. Išao bi tamo i za daleko manje novaca. No, Barca koja ga jako želi trenutno je u takvoj situaciji da ni Interu ne može poslati ponudu za Brozovića, a kamoli igraču jamčiti plaću.

Francuski insajder: Al Nassr je sve dogovorio sa sjajnim veznjakom francuskog viceprvaka

Zato mora prodati igrače kako bi uopće mogla kupiti Brozovića, veliku želju trenera Xavija. Al Nassr dakako zna da je Brozoviću drugi izbor, pa se i on okrenuo alternativi, i to sjajnoj. Francuski mediji jučer su otkrili da je to Seko Fofana, kapetan Lensa. Dvije godine mlađi od Brozovića odigrao je vrhunsku sezonu, u kojoj je s devet golova i šest asistencija pridonio drugom mjestu u prvenstvu, iza nedodirljivog PSG-a. Lens je jučer i službeno potvrdio da je počeo pregovore s Al Nassrom oko ovog transfera. 

Fofana briljira u Francuskoj, zato su ga htjeli i PSG i Marseille

Izgleda da su ekspresno i plodno okončani. Santi Aouna, jedan od najpouzdanijih izvora s francuskog tržišta, objavio je kako su postignuti usmeni dogovori između Al Nassra i Fofane te Al Nassra i Lensa. "Francuski viceprvak dobit će malo više od 30 milijuna eura odštete. Sve je dogovoreno te se očekuje samo potpis."

Fofana je briljirao u tri sezone u Francuskoj. U 112 utakmica postigao je 21 gol i dodao 12 asistencija, a posebno se ističe u velikim utakmicama. Zato je u dvije od tri sezone u Lensu izabran u idealnu momčad Ligue 1. Željeli su ga i PSG i Marseille, ali nisu se mogli mjeriti s ponudom kluba iza kojeg je Saudijska Arabija.

Pročitajte više