Bruno Fernandes: Slavio sam gol kao da je Cristianov

Foto: EPA-EFE

PORTUGAL je u posljednjoj utakmici drugog kola Svjetskog prvenstva u Kataru pobijedio Urugvaj 2:0 i tako se plasirao u osminu finala kao pobjednik skupine H. Oba pogotka postigao je Bruno Fernandes - prvi u 55. minuti, a drugi iz jedanaesterca u 93. minuti.

Ipak, nekoliko minuta mislilo se da je Ronaldo strijelac prvog Fernandesovog gola. Naime, Fernandes je ubacivao, Ronaldo je trznuo glavom, a lopta je završila u mreži. Isprva se činilo da ju je Ronaldo minimalnim dodirom spustio u gol, no nakon nekoliko minuta FIFA je napravila promjenu i upisala gol Fernandesu jer se na snimkama vidjelo da Ronaldo nije dodirnuo loptu.

"Kada zabije jedan, slavimo svi"

Bruno Fernandes je tako postao dvostruki strijelac kolo nakon što je protiv Gane bio dvostruki asistent i za sada je jedan od najboljih igrača cijelog turnira. Nakon utakmice stao je pred novinare i odgovarao na njihova pitanja o "spornom" golu: 

"Slavio sam misleći da je Cristianov gol. Činilo mi se da ju je dirao, cilj mi je bio centrirati za njega. Bez obzira tko je zabio, sretni smo zbog pobjede, kada zabije jedan, slavimo svi. Znamo da su golovi važni napadačima poput Cristiana, kao Goncalu Ramosu, Andreu Silvi, Rafaela Leaou Joau Felixu, ali najbitnija je stvar da smo u nokaut-fazi."

Fernandes je još jednom naglasio timski duh u svlačionici: "Naš kolektiv i naše jedinstvo nas čine posebnima. Naš pristup na terenu. Međusobno si pomažemo i to nam donosi rezultate poput ovog." Nakon utakmice kamere su uhvatile Cristiana Ronalda kako u razgovoru sa suigračima uz smiješak i dalje pokazuje prema glavi tvrdeći da je gol njegov.

 

Pročitajte više