"Bruno Marić je u Vinkovce stigao po zadatku. Nije nam slučajno onako sudio"

ZAISKRILO je između Cibalije i Dinama. Nakon burne utakmice, žestoki startovi su se preselili u kancelarije klubova. Iz Maksimira tvrde da su na sramotan način primljeni u Vinkovcima, dok iz Cibalije uzvraćaju da ih je Bruno Marić oštetio "prema nečijim instrukcijama". A sve je zakuhalo zbog borbe Zdravka Mamića i Igora Štimca.

> "Hrvatski nogomet je umro. Jao svima koji su dali glas Štimcu"

> Dinamo se provukao u Vinkovcima: Cibaliji poništen gol pa isključen Radotić

Tomislav Marčinko, Dinamov direktor za odnose s javnošću nam je prenio nezadovoljstvo kluba gostovanjem u Slavoniji.

"Razočarani smo načinom na kojem smo primljeni u Vinkovcima. Vodstvo Dinama nitko iz Cibalije nije dočekao, nitko nas nije ni ponudio čašom vode. Nitko se nije ispričao za vrijeđanje koje smo doživjeli. Naš predsjednik Mirko Barišić, čovjek koji ima preko 70 godina je doživio gnjusne uvrede, a nitko iz Cibalije nije ponudio ispriku. To je sramotno, gospoda iz Cibalije sramote Vinkovce i Slavoniju. Gdje je nestala poznata gostoljubivost Slavonaca? Mi svaku momčad koja nam dođe primimo i ugostimo, a za uzvrat smo u Vinkovcima dobili gnjusne uvrede. Osvojili smo tri boda, a vraćali smo se kao da idemo sa sprovoda", rekao nam je Marčinko.

Za Marčinka nema dvojbe - Vinkovčani se tako ponašaju jer su dali podršku Igoru Štimcu i sad se osvećuju Mamićevu klubu.

"Ne mogu drugačije protumačiti njegovo ponašanje. Legitimno je što su oni podržali gubitnika Štimca, ali se moraju korektno ponašati."

Marčinko je htio dodati još jednu stvar:

"Neoprostivo je Mario Lučić krvnički napadne Beqiraja i umalo ga pošalje u bolnicu. Lučić je igrao za Dinamo i ovdje je stvorio nogometno ime. Upoznali smo njegovu obitelj i uvijek bili korektni prema njemu. Jedini zaključak je da je dobio instrukcije kluba da se tako ponaša", zaključio je Marčinko.

Čulo: Ne želimo da nam sudi Bruno Marić

Kontaktirali smo i drugu stranu, predsjednika Cibalije Željka Čulu. Čulo tvrdi da su tvrdnje iz Dinama obične gluposti.

"Baršić i Vrbanović su u dva navrata bili pozvani da dođu u naše prostorije. Rekli su da će doći kasnije, ali su otišli u restoran pa onda u svoju ložu. Na kraju nitko nije došao u naše prostorije, a običaj je uoči utakmice doći i pozdraviti domaćina. U njihovim izjavama nema trunke istine i to što pričaju je jadno."

A izjave da do radite zbog podrške Štimcu?

"Mi jesmo dali podršku Štimcu, ali kakve to veze ima? Zalažemo se za boljitak nogometa jer ovo što se događa kod nas je jako loše. Ignorira se 25 skupštinara, a tko god istupi dobije kaznu. Očekujem da ću i ja biti suspendiran na šest mjeseci, godinu dana, ali neka me kazne..."

Što je s izjavama Dinama da su igrači Cibalije imali instrukcije da idu "u kost".

"Naši klubovi su prije imali bolje odnose, ali tvrditi da smo dali instrukcije igračima da udaraju protivnika su sulude. Osim toga, na Beqiraju su suđeni svi prekršaji, a na Kresingeru nisu", rekao je Čulo pa raspalio po suđenju:

"Ljudi na utakmici su mi na poluvremenu govorili da povučemo igrače jer je žalosno to što nam rade. Da je Dinamo zasluženo slavio, sve bi bilo u redu, ali ovako je jadno. Svaki put nam se to događa kad nam sudi Bruno Marić koji nas je oštetio protiv Varaždina, Osijeka i Zagreba. On je dobar sudac, sigurno nije slučajno pogriješio već je dobio instrukcije i nečije zamisli proveo u djelo."

Čulo je naglasio da su samo protiv Marića, dok su ostalim sucima zadovoljni i da nemaju ništa protiv sudačke organizacije.

"Protiv ostalih sudaca nemamo ništa protiv, oni svoj posao rade korektno. Jedino ne želimo da nam sudi Bruno Marić i još jedan sudac koji nas također oštećuje."

Tko je taj drugi sudac?

"On će se prepoznati."

Petar Tomić prijavljen Disciplinskom sucu

"Hrvatski nogomet je umro. Marić nam se od početka utakmice smijao, sve skupa je to jedna velika lakrdija. Jao svima koji su u utrci za predsjednika HNS-a svoj glas dali Štimcu", izjava je koja je Petra Tomića koštala prijave disciplinskom sucu.

Stoper Cibalije izjavu je dao nakon susreta s Dinamom nakon koje su Vinkovčani brojne pritužbe na suđenje. Sporni su poništeni pogodak Cibalije i nedosuđeni jedanaesterac. Tomić je zbog toga pred novinarima rekao citirani navod što nije promaknulo Josipu Breznom, povjereniku za natjecanje Prve HNL koji ga je prijavio Disciplinskom sucu. Tomić je prijavljen zbog vrijeđanja i klevetanja i nepoštivanja Kodeksa ponašanja nogometnih djelatnika.

"Izjava je u rukama Disciplinskog suca koji će odlučiti", rekao nam je Brezni koji je na upit o Bruni Mariću rekao da to nije pitanje za njega, ali da institut izuzeća ne postoji.

Pročitajte više