Bruno Marić: Leko je možda pogriješio zbog umora, vrućine i odvojenosti od obitelji

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

TRENER Hajduka Ivan Leko dobio je crveni karton u Superkupu protiv Dinama nakon što je opsovao glavnog suca Darija Bela, a sukob se nastavio i u svlačionici gdje je Leko vrijeđao suca dok ga redari nisu udaljili. I nakon susreta je ironično komentirao tu situaciju, a navijači Hajduka nezadovoljni su tretmanom svog trenera.

Šef sudaca Bruno Marić izjavio je za Novu TV: "Ne vidim ništa sporno u tome što je glavni sudac ispravio odluku pomoćnika da nije bilo faula za Dinamo. Trener je pogriješio prije svega svojom reakcijom, možda je to plod umora i nakon priprema odvojenosti od obitelji i velike vrućine taj dan, ali uistinu nije bilo potrebe za takvom reakcijom."

Marić komentirao incident odmah nakon utakmice

Podsjetimo, odmah nakon utakmice je detaljno pojasnio sve oko Lekinog isključenja. "U incidentu koji se dogodio u 45.+1 minuti sudac je donio ispravnu odluku i dosudio neosporni prekršaj te korigirao pogrešnu odluku prvog pomoćnog suca. Reakcija trenera gostiju iz tehničkog prostora bila je kontinuirano nesportska, neprimjerena i jasno diskreditira i potkopava autoritet sudaca", rekao je i dodao:

"Nakon izrečene opomene trener je kontinuirano nastavio s nesportskim ponašanjem koje diskreditira sliku utakmice i nogometa. Sudac je sukladno posljednjim smjernicama UEFA-e neodgovorno ponašanje ispravno sankcionirao isključenjem. Odlični trener Ivan Leko, nažalost, danas je pogriješio."

Pročitajte više