Bruno Marić: Moramo se ispričati navijačima

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

BRUNO MARIĆ, predsjednik Komisije nogometnih sudaca HNS-a, ispričao se gledateljima SuperSport HNL-a zbog velikog broja sudačkih pogrešaka u posljednjim kolima.

"Ja bih rekao da smo u zadnja dva kola imali veliki broj pogrešaka, a posebno kolo prije ovoga, kada je taj broj pogrešaka bio neprihvatljiv, ali ako pogledamo da smo u prvih osam kola imali samo jednu VAR intervenciju, mi kad smo dobri, onda se nas ne hvali, navikli smo na to. Nogometni sudac nije lako zanimanje, kritike će uvijek biti velike kada bude lošije suđenje", izjavio je šef hrvatskih sudaca za Hrvatski radio.

"Kritike su predimenzionirane. Izuzetak je prethodno kolo, to smo se ispričali svim klubovima, ja osobno. Moramo istrpjeti mlade suce i kada ne briljiraju, zbog budućnosti hrvatskog nogometa i suđenja, isto kao što to rade u Dinamu s Baturinom ili u Hajduku s Biukom, dobivaju priliku čak i kad ne igraju dobro."

Opet je naglasio da nema dileme oko penala na Petkoviću na Poljudu. "Za mene je kazneni udarac uz intervenciju VAR-a dosuđen na ispravan način budući da je sudac na terenu bio fokusiran na desnu stranu terena, gdje je nadirao igrač Dinama i nije perifernim vidom ispratio situaciju u petercu. Vidjeli smo naknadno pregledom VAR-a da se radi o zadržavanju igrača, bez namjere da se igra loptom."

Pročitajte više