EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE Pogledajte kako je Bruno Marić spasio život igraču Cibalije: "Bog me poslao!"

Foto: Tomislav Jonjić 

DRAMATIČNE scene vidjeli smo danas na utakmici četvrtfinala Hrvatskog nogometnog Kupa između Cibalije i Istre u Vinkovcima. 21-godišnji napadač Cibalije Zvonimir Filipović srušio se na tlo nakon što ga je napadač Istre Ivan Miličević u duelu pogodio ramenom u glavu. Filipović je pao u nesvijest i počeo se gušiti. Zavladala je panika, ali glavni sudac utakmice Bruno Marić bio je pribran.

>>> POGLEDAJTE VIDEO OVDJE OD 1:40

Razgovarali smo s njim nakon utakmice.

"Srećom, bio sam blizu, na metar od igrača koji se srušio. Dobio je jak udarac u glavu. Odmah sam vidio da se guši. Ostao sam miran, prošao sam obuku na seminaru, sudim cijeli život i znam što moram napraviti u toj situaciji. Iščupao sam mu jezik. Skoro mi je odgrizao prst, ali uspio sam. Ne mogu vam opisati kako sam se osjećao kada je taj mladi momak otvorio oči. Nema tih riječi. Igrač Istre došao je do mene i svi smo se zagrlili. Filipović mi je zahvalio što sam mu spasio život. Nogomet ponekad piše priče koje su puno važnije od igre i rezultata", priča Marić, koji je sličnu situaciju već doživio na utakmici Međimurja prije nekoliko godina.

"Tada se o tome nije puno pisalo, ali to je najmanje bitno. Važno je da sudac brzo i stručno reagira"

Igrač Cibalije inzistirao je da nastavi utakmicu nakon teškog udarca.

"Nisam mogao vjerovati, bio sam protiv toga. Na kraju, ipak je otišao na kontrolu, vrtjelo mu se u glavi. Nadam se da će sve biti u redu", zaključio je Marić. 

Istra je pobijedila Cibaliju 3:2.

Pročitajte više