BRUTALNI PUYOL Pogledajte kako je čupavi Španjolac u prijateljskoj utakmici skoro slomio nogu legendi Uniteda

Foto: Screenshot YouTube

TREBALA je to biti obična prijateljska utakmica revijalnog karaktera. Španjolska i Engleska odigrale su utakmicu na Star Sixes turniru u Londonu u formatu pet plus golman, a za obje momčadi igrale su nekadašnje vedete svjetskog nogometa poput Gerrarda, Owena, Nevillea i Puyola....
 
Međutim, legendarni kapetan Barce i Furije Carles Puyol malo je preozbiljno shvatio karakter utakmice i već u drugoj minuti brutalnim je startom đonom ušao u koljeno mlađeg brata Nevillea, Phila.
 

''Ovo je najgori start koji sam vidio na nogometnom terenu. I još mi sudac kaže da je išao na loptu. Nadam se da će Fifa i Uefa reagirati'', kroz šalu je rekao 40-godišnji Phil Neville, a onda je zapravo rekao što misli o potezu Španjolca:
 
''Šalu na stranu, baš je bio gadan start. Pa to mi je napravio nakon dvije minute utakmice. Svi su zinuli'', rekao je Neville, koji je dobro prošao jer mu je Puyol lako mogao slomiti nogu.
 
Ovo što je napravio čupavi Španjolac neodoljivo podsjeća na jedan od najstrašnijih prekršaja u povijesti, onaj Roya Keana nad igračem Leedsa, Norvežaninom Alf Inge Haalandom. Dugo je vremena karizmatični kapetan Uniteda spremao osvetu jer ga je u njihovu prijašnjem susretu Haaland optužio da je odglumio ozljedu. Dočekao ju je u travnju 2001. godine kad je namjerno s đonom ušao u koljeno Haalandu.
 
''Jebeno sam ga udario. Uopće nisam gledao gdje je lopta. Evo ti sada pičko i nemoj me nikada više optužiti da glumim ozljedu'', napisao je kasnije u svojoj biografiji Roy Keane, a samim time je i priznao kako je namjerno ozlijedio Haalanda.
 
Inače, Španjolska je pobijedila Englesku 4:1, a u istoj skupini Škotska je pobijedila Meksiko 3:1. U skupini B Nigerija  je dobila Kinu 3:2, Brazil je bio bolji od Italije 2:1. Danska je slavila protiv Portugala 6:4 u grupi C, a Njemačka protiv Francuske 4:3.
 

Pročitajte više