NBA

Bucksi idu po titulu, Greek Freaku su doveli srpskog Bogdanovića i sjajnog defenzivca

Foto: Getty Images

MILWAUKEE BUCKSI počeli su pokazivati dvostrukom MVP-ju NBA lige Giannisu Antetokounmpu da će napraviti sve kako bi ga zadržali kad mu na ljeto isteče ugovor, odnosno okružiti ga kvalitetnijim suigračima u borbi za naslov.

Već prvog dana nakon otvaranja prozora za transfere napravili su dva trejda kojima su mu doveli Jruea Holidaya iz New Orleansa te Srbina Bogdana Bogdanovića iz Sacramenta.

Holiday je jedan od najboljih obrambenih igrača lige, a Bucksi su Pelicansima za njega dali Erica Bledsoea, Georgea Hilla, tri izbora prve runde drafta i pravo na dvije razmjene budućih pickova. Već mjesecima se pričalo da će Holiday biti na raspolaganju za trejd, a za njega je bila zainteresirana većina izazivača za naslov.

Bucksi su tako dobili treću zvijezdu i jednog od idealnih igrača za drugu ili treću napadačku opciju u šampionskoj ekipi, kojem se može povjeriti čuvanje najboljih protivničkih vanjskih igrača. Pelicansi su pak nastavili rekonstrukciju i slaganje momčadi za budućnost, čiji su predvodnici Zion Williamson i Brandom Ingram.

U drugom trejdu dodatno su pojačali vanjsku liniju angažmanom Bogdana Bogdanovića, kojem je istjecao ugovor s Kingsima. Tako je Sacramento napravio sign-and-trade, odnosno potpisao novi ugovor s Bogdanovićem i zajedno s Justinom Jamesom ga poslao u Milwaukee u zamjenu za Dontea DiVincenza, Ersana Ilyasovu i DJ-a Wilsona. Tako su Bucksi dobili izvrsnu opciju za šestog igrača a da nisu ostali bez ijednog važnog kotačića. DiVincenzo je dobar mladi šuter, ali preostala dvojica nisu bili bitni dijelovi rotacije. 

Holiday je prve četiri NBA sezone proveo u Philadelphiji, a sljedećih sedam u New Orleansu. Prošle sezone u prosjeku je bilježio 19,1 poen, 4,8 skokova, 6,7 asistencija i 1,6 osvojenih lopti.

Bogdanović za sobom ima tri NBA sezone, sve u Sacramentu, u kojima je prosječno postizao 13,5 poena, 3,2 skoka i 3,5 asistencija.

Bucksi su pod velikim pritiskom jer Antetokounmpu na kraju sezone istječe ugovor, a ostanak je uvjetovao time da mu klub pokaže da je spreman uložiti u momčad i adekvatnije suigrače u borbi za naslov. S ova dva trejda učinili su upravo to.

Pročitajte više