NBA

Bucksi koriste egzodus iz Houstona kako bi osvojili prsten i zadržali Giannisa

Foto: Getty Images

BUDUĆNOST Houston Rocketsa vrlo je neizvjesna. Nakon prošle sezone otišli su trener Mike D'Antoni i generalni menadžer Daryl Morey, a Russell Westbrook želi otići jer nije zadovoljan smjerom u kojem je klub krenuo.

Američki mediji javljaju da su i brojni drugi igrači Rocketsa nezadovoljni, a sad su se počeli pojavljivati konkurenti koji žele iskoristiti takvu situaciju.

Milwaukee Bucksi pokazali su interes za dovođenje dvojice njihovih najboljih obrambenih igrača Roberta Covingtona i P.J.-a Tuckera, javlja The Ringer.

Covington je stigao u veljači prije samog isteka prijelaznog roka i od tada je kao krilni igrač s 203 cm bio najviši čovjek u rotaciji Rocketsa, koji su se okrenuli ekstremnom small-ballu. Tucker je veteran koji je sa samo 196 cm visine dobar dio karijere proveo igrajući na poziciji krilnog centra, pa čak i centra.

Bucki u sljedećoj sezoni žele titulu prvaka po svaku cijenu jer sljedećeg ljeta istječe ugovor dvostrukom MVP-ju lige Giannisu Antetokounmpu i boje se da će otići ako ne osvoje naslov ili barem pokažu da su spremni trošiti kako bi ga okružili što boljim i kompatibilnijim igračima. A ova dvojica bi se stilom igre sjajno uklopila u sastav Milwaukeeja.

Tucker ulazi u posljednju godini ugovora vrijednog osam milijuna dolara i želi produljenje te je nezadovoljan jer mu ga Rocketsi još nisu ponudili. Covington ima još dvije godine ugovora tijekom kojih će zaraditi 25 milijuna.

Najvrjedniji igrač kojeg su se Bucksi spremni odreći je Eric Bledsoe, koji će u sljedećoj sezoni zaraditi nešto manje od 17 milijuna i vjeruje se da bi eventualnu razmjenu s Rocketsima bazirali na njemu.
 

Pročitajte više