Budimir nakon napada na trenera na parkiralištu odlazi iz Rudeša

Foto: Igor Kralj/Pixsell

RUDEŠ je u nedjelju u 32. kolu HNL-a s dva gola u sudačkoj nadoknadi pobijedio Cibaliju u Kranjčevićevoj 3:2 i napravio velik korak prema ostanku u prvoj ligi.

No u zadnja četiri kola Zagrepčani će u borbu s Istrom i Cibalijom bez svojeg najboljeg igrača Marija Budimira, koji nije bio u sastavu za utakmicu s Cibalijom. Sinjanin koji je ove sezone zabio 13 prvenstvenih golova za Rudeš raskida ugovor s klubom zbog incidenta koji se prošlog ponedjeljka dogodio na parkiralištu ispred kluba.

Prema neslužbenoj verziji događaja trenera Rudeša Josea Manuela Airu u ponedjeljak su nakon utakmice protiv Intera napali ljudi bliski Mariju Budimiru. Navodno je prvo došlo do verbalnog, a onda i do fizičkog napada, a cijeli slučaj je prijavljen policiji.

"Napad je bio vrlo neugodan, ali ni u jednom trenutku nisam pomislio napustiti klub. Došao sam spasiti klub od ispadanja", rekao je Aira nakon pobjede nad Cibalijom.

Budimir nije sudjelovao u incidentu i navodno uopće nije kriv što je do njega došlo, ali je predsjednik Rudeša Ivan Knežević potvrdio da će klub s napadačem raskinuti ugovor.

"Iz NK Rudeša želimo najoštrije osuditi nasilje upućeno k našem treneru i tehničkom osoblju. Kao sportski klub, držimo do vrijednosti respekta i druženja koje nadahnjuje nogomet, te strogo odbacujemo bilo koji oblik mržnje i nasilja. Željeli bismo tražiti poštovanje za naše igrače i osoblje, a mi ćemo nastaviti raditi zajedno da stvorimo zdravo okruženje na i izvan terena", stoji u službenom klupskom priopćenju.

Pročitajte više