Esport

Bugarska ekipa iznenadila Crvenu zvezdu Esports i osvojila EBL

Foto: Fortuna Esports

PROTEKLOG vikenda održano je veliko finale četvrte sezone Esports Balkan League u kojem je Crvena zvezda Esports pred domaćom publikom izgubila od bugarske ekipe Random5, najvećeg iznenađenja regionalne League of Legends scene. 

>Klinac je Liverpoolu donio prvi esport pokal u povijesti kluba

U gotovo punoj Kombank Dvorani u Beogradu Crvena zvezda Esports imala je sjajnu priliku osvojiti Esports Balkan League i 10 tisuća eura pred više od 1000 navijača. Međutim, Random5 je nastavio s iznenađenjima koja traju praktički cijelu sezonu. Prvo su u polufinalu šokirali ASUS ROG ELITE s 3-2, a potom potpuno nadigrali Zvezdu u finalu s 3-0. Osnovna je to priča esporta, u kojoj tim bez podrške organizacije i velikih sponzora pobjeđuje favorita. 

Foto: Fortuna Esports

Iako je većina publike bila na strani Zvezde, kako su mečevi odmicali, sve više je bilo i onih koji podržavaju bugarsku ekipu. U srcima navijača uvijek postoji mjesta za priče Davide i Golijata, pogotovo kada se odvijaju pred njihovim očima. Ono što svakako treba naglasiti je da je publika uživala i nagrađivala svaki dobar potez.

Random5 je tako osigurao glavnu novčanu nagradu, ali i direktan plasman na European Masters, dok će Zvezda uz pet tisuća eura, kao i prošle sezone, morati proći dodatne kvalifikacije žele li zaigrati na drugom najvećem europskom League of Legends turniru. 

Beograd se ponovo pokazao kao odličan domaćin. Transparenti, raspoloženje navijača prije i za vrijeme mečeva, energija, potvrđuju da esport u Srbiji, ali i regiji, svakako ima svoje mjesto i treba mu pridati više pažnje. Fortuna Esports je svoj posao, na zadovoljstvo igrača, ali i svih okupljenih, odradila vrlo dobro. Jedino što je izostalo je malo konkurentnije finale. 

 

Pročitajte više