BUNDESLIGA

Bundesliga dobila dva nova člana nakon velike drame. Kultni klub opet izvisio

Foto: Hannibal Hanschke (Reuters)

IZ BUNDESLIGE u subotu su ispali Werder Bremen i Schalke 04. U dodatne kvalifikacije za ostanak će Köln koji će igrati dvije utakmice s Kielom, trećeplasiranom momčadi druge Bundeslige.

U Bundesligu su danas izravno ušli Bochum i Greuther Fürth. Kiel je na bolan način ispustio promociju. Naime, taj je klub u posljednjem kolu popularne Cvajte na svom terenu trebao pobijediti Darmstadt koji mu je stigao bez rezultatskog imperativa.

Kiel sve prosuo

Završilo je 2:3 za Darmstadt. Kiel je poveo u 18. minuti golom Serre, a onda su gosti zabili tri gola. Dursun je bio strijelac u 51. i 58. minuti za Darmstadt, a pobjedu je potvrdio Hohn u 75. minuti. Za Kiel je rezultat smanjio Bartels u 87. minuti.

Taj je kiks iskoristio Fürth koji je 3:2 pobjedom nad Fortunom Düsseldorf zgrabio drugo mjesto.

I kod Greuthera je bila drama. Fortuna, također bez rezultatskog imperativa, povela je u 26. minuti golom Petersona. Domaćinu iz Fürtha je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena direktno isključen Stach. Međutim, u 53. minuti za Fürth zabija iz penala Branimir Hrgota, Šveđanin hrvatskih korijena.

Gosti tri minute kasnije ponovno vode u 56. minuti golom Appelkampa. U 69. minuti Green pogađa za 2:2, a do preokreta i pobjede vrijedne Bundeslige zabija Abiama u 83. minuti.

HSV i dalje u drugoj ligi

Bez šanse za promociju uoči posljednjeg kola ostao je i HSV, kultni njemački klub. Njemu će to biti treća sezona u nizu u drugoligaškom društvu. HSV je šesterostruki njemački prvak i europski prvak iz 1983. godine.

Iz lige su direktno ispale momčadi Braunschweiga i Würzburger Kickersa, a u razigravanje za ostanak će Osnabrück.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više