BUNDESLIGA

Bundesliga pred revolucionarnom promjenom? Bayern podržao ideju koja ga može koštati

Foto: EPA

NIJEMCI su u brigama jer je gledanost Bundeslige sve manja, a prvenstva su sve manje neizvjesna budući da Bayern gazi sve ispred sebe. Sada su stigli na ideju uvođenja doigravanja kako bi se zaoštrila kompetitivnost. Bayernov direktor Oliver Kahn otvorio je debatu na tu temu.

Bayern podržava promjene iako mu sadašnji format omogućuje neprekidnu dominaciju njemačkim nogometom: "Uzbuđen sam razmišljajući o novim modelima, kao što je doigravanje u Bundesligi. Format doigravanja s polufinalima i finalima značio bi dodatno uzbuđenje za navijače. Uostalom, taj novi format se čeka i u Ligi prvaka do 2024. godine i očekujemo puno od njega. Ima smisla igrati se s tom idejom. U Bayernu smo uvijek otvoreni za nove ideje", rekao je proslavljeni vratar za Kicker.

Bayern neprekidno dominira od 2013. godine

Tada bi se ostalim klubovima otvarale prilike da s trona skinu Bayern. "Ovako važnoj odluci mora prethoditi intenzivan i strukturiran dijalog s klubovima i relevantnim ligaškim tijelima, uzimajući u obzir sve argumente. Savez će pažljivo pripremiti ovaj otvoreni proces rasprave i provesti ga s klubovima o kojima je riječ u narednim mjesecima", stav je glasnogovornika Bundeslige.

Šefica Bundeslige Donata Hopfen kaže: "Ne postoji ništa što je fiksno i vječno. Ako je potrebno, uvest će se doigravanja da se vrati konkurentnost i da ne pobjeđuje ista momčad svake godine." Bayern je od 2013. godine do 2021. bio prvak Njemačke, a sva je prilika da će dominaciju nastaviti i ove sezone.

Pročitajte više