Bye, bye Ukrajina: Njemačka uskače i organizira Euro 2012. s Poljskom?

PREMA pisanju najtiražnijega njemačkog dnevnika Bilda, Nijemci bi samo šest godina nakon organizacije SP-a opet mogli biti (su)domaćini jednoga velikoga nogometnog natjecanja.

Europska nogometna federacija (Uefa), tvrdi Bild, sve je sklonija pomaknuti orijentaciju na sudomaćinstvo s Ukrajine na Njemačku.

Dok Poljska uzorno odrađuje vlastite pripreme za Euro, Ukrajinci se i dalje nisu pomakli s mrtve točke, iako ih je Michel Platini u posjetu Kijevu početkom srpnja upozorio kako će tri predstojeća mjeseca biti presudna.

Uefa je motrila razvoj sitruacije. Napretka nije bilo.

Zato su, tvrde u Bildu, iz Uefe tajno kontaktirali Njemački nogometni savez (DFB) i iskazali mogućnost da bi stadioni u Berlinu (kapaciteta 74.400 gledatelja) i Leipzigu (45.000) mogli dobiti domaćinstvo utakmica tijekom Eura, i to u suorganizaciji s Poljacima.

Na direktno pitanje iz Bilda generalni je tajnik DFB-a Wolfgang Niersbach izjavio da “službenog zahtjeva iz Uefe nije bilo”.

Berlinski je stadion bio domaćin utakmicama SP-a 2006. godine u šest navrata, među ostalima i finalne između Italije i Francuske. Leipzig je pak ugostio pet utakmica. 

M.Š./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više