Čabraja: Nama je utakmica protiv Rijeke važnija nego njima

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

LOKOMOTIVA u sklopu 32. kola SuperSport HNL-a u nedjelju na Kranjčevićevoj dočekuje Rijeku, a susret počinje u 19:30. Utakmica ima veliku važnost za obje momčadi. Riječani su u gustoj utrci za naslov prvaka s Dinamom koji je jučer u gostima svladao Varaždin 0:1 te sada branitelj naslova ima bod prednosti i utakmicu više od kluba s Kvarnera. Sljedeću nedjelju nas na Rujevici čeka međusobni dvoboj Rijeke i Dinama, a ta će utakmica puno toga odlučiti.

Međutim, Lokomotivu je za to manje briga te se oni bore za ulazak u europska natjecanja iduće sezone. Osijek im na četvrtom mjestu trenutno bježi jedan bod, a danas u 17 sati gostuje u Velikoj Gorici. Situacija je slična kao u borbi za vrh jer će Lokomotiva i Osijek također igrati međusobni susret sljedeći vikend. U subotu se sastaju na Opus Areni s početkom u 19:30.

Čabraja: Nama je ovo važnija utakmica nego Rijeci

Uoči utakmice protiv Rijeke trener Lokomotive Silvijo Čabraja je za HRT najavio susret: "Važna utakmica njima, a mi smatramo da je nama još važnija da ostanemo s Osijekom u borbi za tu Europu, da praktički napravimo razmak i od šeste pozicije. Rijeka je pretendent za prvo mjesto, naravno da i oni dolaze s ambicijom da se vrate kući s tri boda, a tako isto i mi očekujemo

Imamo dosta igrača koji su povrijeđeni, lagane rupture. U konačnici do dva sata prije početka utakmice praktički nećemo znati na koga možemo računati, ali opet imamo, ja mislim, dovoljnu količinu kvalitetnih igrača koji će moći odgovoriti na potrebe utakmice.

Ove godine najslabiji skor imamo s Rijekom i, naravno, najteži poraz smo doživjeli upravo u Rijeci. To je bila jedna od naših loših utakmica i ja se nadam da ćemo u nedjelju biti dobri, da ćemo biti pravi. I da nećemo podbaciti. Već sam to par puta rekao, može se utakmica izgubiti, ali važno je da se, kad uđete u svlačionicu, možete pogledati u oči."

 

Pročitajte više