Dinamo u Ligi prvaka

Čačić: Ne pamtim da je Dinamo ikad dobio ovakvu ekipu. Nisu došli u drugom sastavu

Foto: Karlo Klasić/index.hr

DINAMO je na Maksimiru pobijedio Chelsea 1:0 u prvom kolu Lige prvaka pred 20.607 gledatelja. Gol odluke protiv favoriziranih Engleza zabio je Mislav Oršić u 13. minuti nakon što je pobjegao kompletnoj obrani gostiju. Ovo su prve reakcije nakon Dinamove senzacije.

Oršić: Fantastična atmosfera

Odmah po završetku utakmice pred kamere Arena Sporta stao je Mislav Oršić i kratko prokomentirao: "Ne znam što reći. Atmosfera je bila fantastična. Znali smo da će to biti ovakva utakmica, da ćemo se morati non-stop braniti i pokušavati iz kontranapada. Nazad smo bili čvrsti, kompaktni, Livaković je imao dvije-tri obrane. Svi su dali doprinos ovome, svih 20 igrača."

Tuchel: Ovakav gol još nismo primili

Trener Chelseaja Thomas Tuchel ljutito i sažeto odgovarao je na pitanja: "Nismo realizirali svoje prilike u prvih 15 minuta pa smo dobili nevjerojatan gol od dva igrača u kontri. Nakon toga smo se mučili u kreaciji. To je otprilike to. Jesam li očekivao ovakav Dinamo? Očekivao sam da ćemo mi biti bolji, no opet smo odigrali loše i to je trenutno naša realnost."

Nastavio je na konferenciji za medije: "Ljut sam na sebe i našu igru. Nismo bili dovoljno dobri, posvećeni, agresivni. Ovo nije bilo dovoljno ni timski ni individualno, zato smo izgubili. Ne znam otkud je došla ovako loša igra. Mislim da je nedostajalo želje, gladi. Tako ne možete na najvišem nivou."

"Dinamo me nije iznenadio, očekivali smo ovakav Dinamo. Nakon prvih 15-20 minuta nismo bili dobri, rekao bih da nismo namirisali krv. Ne razumijem to, imali smo prostora za napraviti više nego što jesmo. Ovakav gol još nismo primili. Dva igrača su nas izigrala u kontri. Moramo biti bolji, mislio sam da idemo u dobrom smjeru, ali ovo danas me iznenadilo", dodao je.

"Ja nisam podcijenio Dinamo, a ako kao ekipa jesmo, onda imamo veliki problem", odgovorio je na pitanje pa prokomentirao atmosferu: "Mislim da bi bilo puno bolje da je cijeli stadion mogao bi biti pun, ali tako je kako je. Navijači su bili glasni, ali atmosfera danas nije bila razlog naše loše igre. Navijači su bili velika podrška domaćoj ekipi, a cijela jedna tribina je bila zatvorena, što je zapravo nama pomoglo."

 

Čačić: Jako sam sretan

"Gledajte, ovo je sigurno povijesna utakmica. Izuzetno vrijedna tri boda protiv jednog moćnog Chelseaja. Čestitke mojim igračima na 90 minuta koncentracije, spremnosti da su u niskom bloku i čekamo svoje šanse. Znao sam da će nam se otvoriti, samo smo morali biti koncentrirani do kraja. Nismo imali loše mjesto u momčadi", rekao je Dinamov trener Ante Čačić za Arena Sport pa dodao:

"Rekao sam da je ovo drugačiji Chelsea nego što će nas čekati u 11. mjesecu. No vjerujte mi, ja sam već u Gorici. Nacionalno prvenstvo je nama svetinja. Čeka nas teška utakmica. Još jednom hvala mojim igračima, spremali smo dva dana ovakav način igre i igrači su ga objeručke prihvatili."

Čačić je zatim stigao na konferenciju za medije.

"Prekrasna utakmica. Sjajan nogometni ambijent i veliki broj ljudi koji su nam pomogli da odigramo ovako dobru utakmicu. Nije bilo lošeg pojedinca i posljedica toga je velika pobjeda i tri boda na otvaranju Lige prvaka. Moram naglasiti i čestitati igračima jer su u dva dana upili način na koji trebamo igrati. Bili su poslušni, dovoljno ponizni i uporni te nam se to vratilo. Uspjeli smo limitirati neospornu kvalitetu Chelseaja. Jako sam sretan", započeo je.

"Ne sjećam se da je Dinamo ikad pobijedio ovako kvalitetnu ekipu"

"Kovačić mi je čestitao na terenu. Imao sam obveze pa ne znam je li čestitao i u svlačionici, vjerojatno jest. A prije utakmice sam rekao igračima da se možemo nadati dobrom rezultatu ako budemo igrali dobru obranu", odgovorio je na pitanje pa pojasnio kako se odlučio na promjenu formacije:

"Rekao sam igračima da kad pada kiša, uzmeš kabanicu ili kišobran. Kad je zima, uzmeš gojzerice da ti nije hladno. Imali smo protivnika koji nije pandan protivnicima iz hrvatske lige. Morali smo napraviti sve da zatvorimo prostor. Jedini način bio je da budemo gušći na ulazu u 16 metara. Napravili smo kavez ispred šesnaesterca i to je donijelo rezultat. Igrači su u dva treninga sve pohvatali, a mi smo i u produžecima protiv Boda igrali tako."

"Imam ja lijepih pobjeda, ova mi je sigurno draga, kad su u pitanju klupska natjecanja... Ne znam, ja imam dosta godina i ne sjećam se da je Dinamo ikad pobijedio ovako kvalitetnu ekipu na ovakvom nivou. Oni su došli kompletni, ne u drugom sastavu. Moram reći da je ovo i satisfakcija za mene i moj stručni stožer, govorili smo da ćemo biti najbolji kad bude najpotrebnije", zaključio je.

Pročitajte više