Čačić: Primamo previše golova, a to nije dobro ako želiš ozbiljan rezultat u Europi

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

DINAMO je u 11. kolu SuperSport HNL-a pobijedio Slaven 4:1. Branitelj naslova do pobjede je došao autogolom Markovića (9.) te golovima Petkovića iz penala (72.), Bočkaja (81.) i Ivanušeca u sudačkoj nadoknadi. Za goste je za 1:1 zabio Arber Hoxha u 59. minuti.

"Bili smo bolji cijelu utakmicu i dominantni iako je rezultat malo previsok. Uvijek je teško nakon reprezentativne stanke uhvatiti radnu temperaturu, ali smo mi na kraju ipak uspjeli. Bitno je da zadržimo ovaj ritam osvajanja bodova", rekao je Ante Čačić na press-konferenciji i nastavio:

"Čestitam i Slavenu, koji je došao ovdje igrati i pokazao je da nije slučajno da u šest utakmica nisu primili gol ove sezone. Zato ovaj rezultat ima još veću vrijednost. Puno je stvari kojima sam zadovoljan u ovoj utakmici, ali ima i stvari koje možemo popraviti."

Kakvo je stanje s Mišićem, koji je izašao zbog ozljede?

Mislim da nije ništa ozbiljno. Osjetio je bol u stopalu, možda živac, ne znam. No prva procjena liječnika je da ne bi trebalo biti preozbiljno.

Bočkaj je i u Jarmini i večeras igrao na desnom krilu. Je li to njegova nova pozicija?

On je to znao igrati i u Osijeku, može on igrati na toj poziciji. Drago mi je da je dao gol. Želio sam mu dati minutažu na toj poziciji i mislim da je bilo korisno.

Nastavili ste niz pobjeda. U 11 kola ste zabili 34 gola...

Je, impresivno je, ali mene žalosti veliki broj primljenih golova. Praktički u svakoj utakmici primamo gol, što nije dobro ako u Europi želiš ozbiljan rezultat. To je možda i cijena ofenzivne igre, ali pada nam koncentracija u nekim situacijama. Radimo na tome i vjerujem da će biti bolje.

Kakvo je raspoloženje pred Salzburg?

Oni su jako dobra ekipa, ali mi nismo ni favoriti ni autsajderi. Ako odigramo dobro, možemo se nečemu nadati. Uspio sam ih danas malo pogledati, oni su dobra momčad koja igra na specifičan način. Imaju puno mladih, motoričnih i brzih igrača i dolaze s puno njih u završnicu. Vidjelo se u prve dvije utakmice Lige prvaka koliko su dobri.

Pročitajte više