Čačić: S Lokomotivom je u zadnje vrijeme uvijek tijesno, koštali su nas dosta bodova

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

DINAMO u subotu u 17:10 na Maksimiru protiv Lokomotive igra susret 19. kola SuperSport HNL-a. Momčad Ante Čačića u prvoj utakmici u nastavku sezone je prošlog vikenda odigrala samo 0:0 kod kuće s Goricom i ništa osim pobjede protiv Lokomotive ne dolazi u obzir.

Lokomotiva u Maksimir stiže u turbulentno vrijeme u klubu. Mučna borba za prevlast odrazila se i na svlačionicu pa je tako ovaj tjedan bila aktualna priča oko odlaska Arijana Ademija. Rasmus Lauritsen je također rekao da želi otići, ali Ante Čačić uoči Lokomotive nije djelovao previše zabrinuto.

S Lokomotivom uvijek tijesno

"U bliskoj prošlosti svaka utakmica protiv Lokomotive bila je vrlo tijesna. Uostalom, puno smo bodova izgubili protiv njih prošle sezone, a i jesenas su obje naše međusobne utakmice bile neizvjesne. Čeka nas zaista teška utakmica, ali jasno je da je Dinamo apsolutni favorit", rekao je Čačić uoči utakmice i nastavio:

"Ući ćemo maksimalno odgovorno, koncentrirano. Stanje je bolje nego što je bilo uoči prošlog kola jer nam je sad na raspolaganju i Martin Baturina, što nam daje širinu za ovu utakmicu. Imamo respekt prema gostima, ali u dinamici osvajanja bodova zadovoljava nas jedino pobjeda."

Vježbali prekide

Dinamo protiv Gorice nije izgledao pretjerano uvjerljivo. Iako je dominirao, nije stvorio previše prilika i gosti su se bez previše problema obranili. Vidio se izostanak Petkovića i odlazak Oršića pa će Čačić za Lokomotivu morati prodrmati momčad.

"Utakmica s Goricom dala nam je neka uputstva. Ovaj smo tjedan konkretno radili na završnici akcija, apostrofirali prekide. Mi smo protiv Gorice bili superiorni svih 90 minuta, gosti su se odlično branili, ali imali smo svoje prilike. S druge strane, veseli nas što nismo primili gol, što je momčad imala veliku količinu trke, htijenja, što je zalaganje bilo na visokoj razini", dodao je Čačić.

 

Pročitajte više