Čačić tražio odgodu Kupa, a onda i prvenstva. Šibenik i Lokomotiva ga odbili

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

DINAMO u srijedu u 17:30 na Šubićevcu protiv Šibenika igra polufinale SuperSport Kupa. Momčad Ante Čačića u očajnoj je formi sa samo jednom pobjedom u zadnjih pet utakmica, a Dinamov trener pod golemim je pritiskom jer bi mu loši rezultati u Šibeniku i protiv Lokomotive sigurno značili otkaz.

Osim što mu momčad igra loše, Čačić ima dosta problema s ozljedama. Nema Petkovića i Perića, momčad se tek navikava na život bez Ademija, a za Šibenik je upitan u Luka Ivanušec, koji će prije utakmice odraditi još jedan pregled. Zbog svega toga Čačić je na svoju ruku želio odgoditi utakmicu sa Šibenikom, ali na Šubićevcu za to nisu željeli ni čuti.

Čačića odbili i u Šibeniku i u Lokomotivi

Dinamo je tražio odgodu utakmice za sljedeći tjedan, ali Šibenik taj vikend igra ključnu utakmicu za ostanak protiv Gorice i nije mu padalo na pamet da tri dana prije te utakmice igra susret s Dinamom. Čačić je potom kontaktirao Lokomotivu, kojoj je predložio da se utakmica sljedećega kola, koja se igra u subotu, prebaci na Uskrsni ponedjeljak.

No i na Kajzerici je Čačić dobio odbijenicu jer Lokomotiva nije željela kvariti planove igračima koji su već dobili slobodan ponedjeljak. Tako će Čačić opstanak u Maksimiru morati tražiti s oslabljenom momčadi u ove dvije vrlo važne utakmice.

Dvije ključne utakmice

Nakon Lokomotive Dinamo igra tri uvjetno rečeno lakše utakmice, protiv Slavena kod kuće, Istre u Puli i Varaždina na Maksimiru. Preživi li Čačić Šubićevac i Kranjčevićevu, imat će barem malo mira da u te tri utakmice pripremi momčad za ono što slijedi, a to je derbi s Hajdukom na Poljudu 30. travnja.

Kakva je trenutačna situacija u klubu, još bi mu se nekako oprostilo ispadanje iz Kupa, ali još jedan loš rezultat u prvenstvu nikako. U tom slučaju Hajduk bi imao priliku potpuno se vratiti u borbu za naslov prvaka, a to je scenarij koji je u Maksimiru prije samo mjesec dana zvučao kao znanstvena fantastika.

Pročitajte više