Čačić nije prepoznao trenera Splita kojeg je trenirao. "Davno je to bilo"

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

DINAMO je u zaostaloj utakmici osmine finala SuperSport kupa pobijedio Split u gostima 3:1 i u četvrtfinalu će igrati protiv Lokomotive. Momčad Ante Čačića slavila je s dva gola Josipa Drmića u 12. i 19. minuti te jednim Josipa Šutala (54.), dok je strijelac za Split bio Ante Babić u 31. minuti.

Ante Čačić je u momčad od prve minute stavio Marka Brkljaču, kojem je to bio prvi nastup za Dinamo, a u drugom poluvremenu debitirao je i 19-godišnji stoper Jakov Gurlica. Luka Menalo je morao izaći iz igre nakon teškog sudara s golmanom Splita, ali nije teže ozlijeđen te je Dinamov trener bio zadovoljan utakmicom.

Kvaliteta došla do izražaja

"Kup je vrlo hirovito natjecanje i uvijek su moguća iznenađenja, mi smo se izvukli čitavi i zdravi i prolazimo dalje. Lijepo vrijeme, krasan dan, ali travnjak i nije prikladan za kvalitetnu igru. Čestitke domaćinu na korektnoj borbi, ali naša je kvaliteta došla do izražaja", rekao je Ante Čačić nakon utakmice i dodao:

"Susret smo ozbiljno shvatili jer se pripremamo za ono što nam slijedi, da imamo podražaj. Imamo vjernog pratioca i moramo se zadržati na poziciji na kojoj smo sada. Sve u svemu, moram biti zadovoljan. Šteta što je podloga uvjetovala skromnije izdanje. Ne mislim o derbiju s Hajdukom, nego o sljedećoj utakmici s Varaždinom."

Dinamo je pred realizacijom transfera mladog Istrinog stopera Maura Perkovića, koji bi trebao doći za nešto manje od dva milijuna eura. Dinamu je otpao transfer Tekpeteya iz Ludogoreca jer ga Bugari ne puštaju, a Čačić je komentirao Perkovićev transfer.

Nije prepoznao bivšeg igrača

"Vidjet ćemo još hoće li biti zadnji. Prijelazni rok traje do srijede", rekao je Čačić, koji je prema novom ugovoru i sportski direktor. Na klupi Splita bio je Damir Vučić, kojeg je Čačić prije 30 godina trenirao u Dubravi.

"Davno je to bilo, jedva sam ga prepoznao. Kasnije sam se prisjetio, ali prošlo je puno vremena", rekao je Čačić čija momčad će u četvrtfinalu Kupa igrati protiv Lokomotive, dok su preostali parovi Osijek - Hajduk, Slaven - Rudeš i BSK - Šibenik.

Pročitajte više