Čačića ne brine Armada: "Svaki Hrvat voli reprezentaciju, a ova momčad je na diku i ponos svih nas"

Foto: Goran Kovačić/Pixsell

HRVATSKA reprezentacija odradila je zadnji trening uoči sutrašnje utakmice protiv Finske na Rujevici u 9. kolu kvalifikacija za SP.

Čačić ne može računati na cijelu obranu, nema ni Nikole Kalinića, a još ranije otpali su Ćorluka i Kovačić. No pobjeda je imperativ uoči ponedjeljka i gostovanja u Kijevu kod Ukrajine.

HNS je preselio utakmicu iz Osijeka na Rujevicu, no tamo, prema najavama Armade, neće biti glasne podrške reprezentaciji. Rijekini navijači jučer su pozvali na bojkot reprezentacije i najavili da neće biti organiziranog navijanja protiv Finske.

"Igrači bez muda, izbornici marionete...": Armada pozvala na bojkot reprezentacije

"Nisam doživio da negdje dosad nismo imali dobru atmosferu, osim na utakmicama koje smo igrali pred praznim tribinama. Na svakoj utakmici gdje je bilo gledatelja, svi su zdušno navijali za Hrvatsku. Pojedinačne incidente ne bih komentirao, ali činjenica je da hrvatski čovjek voli hrvatsku reprezentaciju, a ova reprezentacija je na diku i ponos svih nas", rekao je Čačić.

"Čeka nas vrlo zahtjevna utakmica s tri boda kao imperativom. Finska je momčad čvrstog obrambenog garda, i kad gubi, to je tijesno", dodao je izbornik.

"Uočio sam kod igrača da su svjesni trenutka", dodao je Čačić te ustvrdio da našoj reprezentaciji ide na ruku što se igra na Rujevici, među ostalim i zbog kvalitete terena.

"Moramo biti koncentrirani, dovoljno agresivni i dobro raspoloženi te ostvariti dobar protok lopte", izjavio je izbornik. Rekao je i da neće mijenjati formaciju, samo pojedine igrače zbog ozljeda.

Do četvrtka je prodano 7000 ulaznica, a kapacitet stadiona Rujevica za ovu utakmicu je 8240 mjesta.

 

 

Pročitajte više