hrvatska reprezentacija

Čak 83 posto čitatelja smatra da Dalić više ne treba voditi Hrvatsku

Foto: Pixsell

HRVATSKA je jučer u infarktnoj utakmici u Kopenhagenu u osmini finala izgubila od Španjolske 5:3 i ispala s Eura.

Momčad Zlatka Dalića jako slabo je igrala prve dvije utakmice u skupini protiv Engleske (0:1) i Češke (1:1), ali se podignula u ključnoj utakmici protiv Škotske i pobjedom 3:1 ušla u drugi krug. No iako se u završnici susreta vratila i odigrala jako dobro, Hrvatska je protiv Španjolaca veći dio susreta bila u potpuno podređenom položaju i na kraju je Španjolska zasluženo prošla.

"Ja sam svoj cilj ostvario. Razgovarat ću s ljudima u Savezu i sa starijim igračima. Naš glavni cilj je sada plasman u Katar. Ja i Luka ćemo odlučiti što i kako dalje. Na ovom turniru nisu svi dali sve od sebe", kazao je između ostalog Zlatko Dalić dan nakon ispadanja s Eura.

Ugovor do kraja sljedeće godine

Dalić je reprezentaciju preuzeo u listopadu 2017. godine te je u 47 utakmica upisao 23 pobjede, osam remija i 16 poraza. U tom periodu koristio je 55 igrača, a Hrvatsku je u Rusiji odveo do drugog mjesta na Svjetskom prvenstvu, što je najveći uspjeh hrvatskog timskog sporta u povijesti.

Dalić ugovor s HNS-om ima do kraja 2022. godine, odnosno do Svjetskog prvenstva koje se sljedeće godine igra u Kataru. Hrvatskog izbornika čeka teških godinu i pol dana do SP-a i u njima će morati dati odgovore na sve slabije igre Hrvatske, ako na toj poziciji do tad ostane.

O njegovoj smjeni se u javnosti lamentira gotovo dvije godine. Treba li otići, treba li ostati i treba li mu se ili ne treba davati više kredita s obzirom na rezultat u Rusiji.

Na Indexu je jutros objavljena anketa u kojoj smo vas pitali tko bi trebao voditi Hrvatsku u borbi za Svjetsko prvenstvo. Aktualni izbornik Zlatko Dalić je prema rezultatima u vrijeme objave ovog teksta dobio samo 17 posto od više od 44.000 glasova čitatelja. U prijevodu, čak 83 posto čitatelja glasalo je za njegovu smjenu.

Najviše glasova, 34 posto, dobio je Nenad Bjelica, a iza njega je Robert Prosinečki kojemu vjeruje 20 posto čitatelja. Treći je Dalić, četvrti Igor Bišćan s deset posto glasova, a Ivan Jurić, Matjaž Kek i izbornik stranac dobili su manje od deset posto glasova.

Pročitajte više