Caktaš se velikom gestom oprostio od Osijeka. Odrekao se dijela plaće

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

MIJO CAKTAŠ (31) u zimskom prijelaznom roku raskinuo je ugovor s Osijekom te je, prema glasinama, trebao otići u Kinu. Međutim, bivši kapetan Hajduka karijeru ipak nastavlja u europskom nogometu te je službeno predstavljen kao novi igrač turskog Sivasspora, s kojim je potpisao ugovor na godinu i pol dana.

Kako doznajemo, Caktaš se gospodskom gestom oprostio od kluba. Mogao je tražiti da mu se isplati sav novac koji mu pripada po ugovoru, no on se tog dijela odrekao. Tako je zaključio vrlo dobar staž u osječkom klubu, za koji je u 70 nastupa za Osijek zabio 24 gola uz četiri asistencije

Sljedeća postaja - Sivasspor

Turski prvoligaš nalazi se na 10. mjestu prvenstvene ljestvice te je udaljen šest bodova od europskih pozicija. To je veliki napredak za Caktašev novi klub budući da je prošle sezone bio blizu ispadanja iz lige. Prema podacima Transfermarkta, Caktaš je prvi hrvatski nogometaš koji će nositi dres kluba koji je prije sedam godina postao član elitnog razreda turskog nogometa.

Ukupno je u HNL-u zabio 101 gol. Tijekom karijere igrao je i za splitski Hajduk, Dugopolje, Rubin Kazan i Damac. U karijeri je ukupno odigrao 385 utakmica, postigavši 130 golova, a upisao je i jedan nastup za hrvatsku reprezentaciju 2019. godine u prijateljskoj utakmici protiv Tunisa.

 

Pročitajte više