HAJDUK U EUROPI

Caktaš treći najbolji strijelac Hajduka u Europi. Ispred njega samo najveći golgeteri

Foto: hajduk.hr

MIJO CAKTAŠ postigao je za momčad i za sebe osobno važan gol u utakmici drugog pretkola Europa lige.

Njegov zgoditak bio je jedini na meču kod makedonske Renove, gdje je Hajduk izborio pobjedu 1:0, 280 tisuća eura Uefine premije i susret trećeg pretkola protiv pobjednika para Neftči - Galatasaray.

Osim toga, Caktaš je u 221. utakmici za Hajduk postigao 88. gol, koji mu je ujedno i deseti zgoditak u 27. meču u europskim kupovima. Time je postao treći najbolji strijelac Hajduka u Europi. 

Do sada je to mjesto dijelio s velikanima Ivicom Šurjakom i Ivanom Gudeljom, koji su za Hajduk postigli po devet golova u eurokupovima.

Od danas su ispred Caktaša samo Slaviša Žungul s 14 i Zlatko Vujović s 19 golova za Hajduk u Europi. 

Zanimljivo, Caktaš je i prvi europski gol za Hajduk postigao u Skoplju, 2013. kod Turnova za 1:1. Ovaj najnoviji, deseti, čak mu je osmi koji je postigao na europskim gostovanjima. 

Sezonu nakon europske golgeterske premijere Caktaš je zabio dva gola. Oba je te 2014. postigao na gostovanjima. Za pobjedu 2:0 kod Dundalka i u porazu 4:2 kod Šahtera iz Kargandija. 

Sljedećeg ljeta postigao je čak četiri gola. Dva estonskom Sillamae Kalevu te po jedan Koperu i Strømsgodsetu.

Ovakvim učinkom izborio je transfer u ruski Rubin, a kada se prije dvije godine vratio u Hajduk, nastavio je gdje je stao s dva gola za pobjedu 3:2 kod Slavije u Sofiji. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOL

*Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale.

Pročitajte više