Calderon: Imajte strpljenja za Pellegrinija, Real ima momčad za naslov prvaka

BIVŠI predsjednik madridskog Reala Ramon Calderon drži da bi smjenjivanjem čileanskog trenera Manuela Pellegrinija klub napravio veliku pogrešku.

"Za budućnost Reala to ne bi bio dobar potez. Čovjek je u sedlu tek dva mjeseca, treba pokazati malo strpljenja. Real je oformio izvanrednu momčad koja može osvojiti naslov prvaka", smatra Calderon.

Mogući otkaz Pellegriniju, koji je minulog ljeta u Real stigao nakon vrlo uspješnog posla odrađenog u Villarrealu, postao je vruća tema nakon nekoliko uzastopnih podbačaja ''kraljevskog kluba'', a kulminaciju nezadovoljstva Realovih simpatizera izazvao je poraz od trećeligaša Alcorcona 4:0 u prvoj utakmici šesnaestine finala Kupa kralja. Novinari su saznali da je između veznog nogometaša Gutija i trenera Manuela Pellegrinija eskalirao skandal u svlačionici u toj utakmici, između dvaju poluvremena, kada je trener najavio Gutiju da neće igrati u drugom dijelu, a ovaj mu je uzvratio sa "možeš me poljubiti u guz...".

"Igrači su također ljudska bića, ponekad podlegnu vrućoj atmosferi. Ne bih tome pridavao puno važnosti, Guti se treba ispričati i to je to", zaključuje Calderon.

Praktički iste stavove iznio je još u petak i Pellegrinijev najveći rival, trener Barcelone Josep Guardiola, koji je prošle sezone s katalonskim klubom osvojio trostruku krunu.

"Pellegrini ima isti pristup nogometu koji je imao i u Villarrealu. Ako netko misli da se naslovi osvajaju u listopadu, grdno se vara. To je proces za kojeg treba vremena. Želim mu svu sreću na svijetu, on je odličan trener", stao je u obranu kolege Guardiola.

I on se očitovao o ''slučaju Guti''.

"Ne znam što se događa u svlačionici Reala. U takvoj vrsti situacija, kada se događaju meni, reagiram isključivo na osnovi vlastitih spoznaja. Jučer se tako nešto dogodilo u Realu, već sutra se može dogoditi i u Barceloni. Uostalom, događalo se i ranije u povijesti našeg kluba, može se i ponoviti."

Sam Pellegrini, pak, kaže da se ne osjeća osobno napadnut.

"Došao sam u Real napraviti ozbiljan posao, potpisao sam ugovor kao bih donio velike promjene u ovaj klub. Dok sam bio trener Villarreala, primijetio sam da je u Realu svaki trener bio pod velikim pritiskom i pod lupom kritika, nije ništa neobično da se isto događa i meni. Real je u zadnjih pet godina promijenio osam trenera, a osvojio je dva od mogućih 18 naslova", poentirao je Pellegrini, te dodao.

"Ne osjećam se napadnut. Imali smo loš tjedan, ali najvažnije je da smo uspjeli promijeniti način na koji je Real igrao u zadnjih pet godina. I rezultati su bili dobri izuzev zadnjeg tjedna koji je apsolutno donio podbačaj", zaključio je čileanski strateg.

Pročitajte više