HRVATSKA REPREZENTACIJA

Ćaleta-Car: Gračan je lagao, kakvi Maldivi? Klub me nije pustio na Euro

Foto: Pixsell

DUJE ĆALETA-CAR bio je glavna tema nakon što je navodno otkazao izborniku mlade reprezentacije Nenadu Gračanu nastup na Euru U-21 koji se ovog ljeta igrao u Italiji i San Marinu.

Gračan je uoči Eura rekao da mladi Šibenčanin neće biti u kadru reprezentacije zbog umora, a to je na svojim službenim stranicama objavio i HNS uz dodatak da su iz njegova kluba Marseillea tražili da propusti Euro.

"Ne znam o kakvom točno umoru je riječ, psihičkom ili fizičkom? Da je htio, bio bi s nama, ali poštujemo njegovu odluku. Imamo dosta igrača i ne želimo narušenu atmosferu", rekao je Gračan uoči puta u Italiju.

Nešto kasnije u medijima su se pojavile informacije da se Ćaleta-Car povukao iz reprezentacije jer je sa suigračem Radonjićem iz Marseillea imao uplaćen odmor na Maldivima. Izbornik A reprezentacije Zlatko Dalić nije ga pozvao za predstojeće kvalifikacijske utakmice protiv Slovačke i Azerbajdžana nakon čega je Šibenčanin, nakon više od dva mjeseca šutnje, odlučio SN-u iznijeti svoju stranu priče.

"Ne mogu više slušati što se priča. Uvijek mi je bila čast nositi hrvatski dres, a sad neki govore da me nije briga. Na kraju prošle sezone u klubu su mi rekli da bi bilo jako dobro da ne idem na Europsko prvenstvo nego da se odmorim i spremim za sljedeću sezonu. Novi trener Andre Villas-Boas mi je rekao istu stvar, a zbog načina na koji su mi to rekli sam shvatio da ne žele da idem. Rekao sam da se obrate HNS-u i poslali su dopis. Nazvao sam izbornika i razgovarali smo tridesetak sekundi. Marseille je nakon toga poslao mail u HNS kojim mi zabranjuje nastup, da bi izbornik nakon toga javno rekao da sam ja umoran i da sam zato otkazao", rekao je Ćaleta-Car.

Tvrdi da nije uplatio nikakvo ljetovanje na Maldivima.

"To nije točno, nisam uopće ni bio na Maldivima nego sam odmor, kad sam već imao slobodno, proveo na više destinacija. Jasno mi je da je Gračan bio ljut, ali nije smio reći da sam umoran jer mu ja to nisam rekao. Pa ako sam umoran s 23, kakav ću biti s 35 godina? Meni je reprezentacija vrlo važna. Zbog nje sam propustio sestrino vjenčanje kad me Ante Čačić prvi put pozvao za utakmicu s Bugarskom pa me prebacio u mladu reprezentaciju. Ništa nisam rekao, ništa mi nije bio problem. Naravno da mi je žao što nisam bio na Euru, ali želim da se zna pravi razlog. Ako je Dalićevo nepozivanje kazna, prihvaćam i nju", rekao je Ćaleta-Car.

Pročitajte više