HRVATSKA OSVOJILA BRONCU

Ćamila Mičijević: Mi smo jedna divna priča iz Danske i nećemo stati ovdje

Foto: HRS

HRVATSKE rukometašice su na Europskom prvenstvu u Danskoj osvojile brončanu medalju. U susretu za treće mjesto su svladale domaćina rezultatom 25:19 i kući odlaze s prvom velikom medaljom za hrvatski ženski rukomet.

"Moramo razvući osmijeh do maksimuma, uživati u ovoj prekrasnoj večeri. Napravili smo nešto što treba ući u anale. Mi govorimo o Danskoj, o jakim reprezentacijama koje nam nisu mogle zabiti gol i pokazali smo da moraju učiti od nas. Mi smo za udžbenike. Sad naše djevojčice imaju idole koji će ih privući da se bave rukometom. Najbitnije nam je veselje koje smo donijeli hrvatskom narodu i svima nama", rekao je izbornik Nenad Šoštarić.

Hrvatska je zaslužila medalju

Najbolja igračica utakmice je s pet pogodaka prema EHF-u bila sjajna pivotkinja Katarina Ježić. Nju su u službenom intervjuu za EHF prekinule suigračice, dok je Hrvatskom rukometnom savezu (HRS) bez smetnji dala izjavu.

"Vjerovale smo, vjerovale jedne drugima. Nema većeg ponosa od ovog ponosa. Nema veće sreće od ove. Ovaj način na koji smo igrale za našu domovinu je sve rekao. Mislim da smo zaslužile medalju, sretna sam i ponosna još jednom", objasnila je Ježić, dok je Valentina Blažević kazala:

Ovo je dokaz svima koji su podcijenili Hrvatsku

"Preponosna sam, nikad nisam bila ponosnija jer stalno pričam da sam ponosna. Naša je bronca, hvala svima. Odigrale smo savršeno drugo poluvrijeme, još jednom dokazali svima koji su nas podcijenili tko je Hrvatska."

Za kraj je riječ dobila Ćamila Mičijević, jedna od najboljih hrvatskih pojedinki na ovom natjecanju.

"Ja sam preponosna na naš način igre, bio je dogovor da svi moramo igrati da pobijedimo. Nadamo se da smo napravile dugoročan posao i da će nas svi ljudi više pratiti. Mi smo jedna divna priča iz Danske i nećemo stati ovdje", zaključila je lijeva vanjska hrvatske reprezentacije.

Pročitajte više