CAMP NOU ODLAZI U POVIJEST Barcelona prodaje ime kultnog stadiona

Foto: Getty Images

BARCELONIN predsjednik Josep Maria Bartomeu potvrdio je kako klupska uprava zbog renovacije Camp Noua pregovara s dvije do tri kompanije oko prodajnih prava na ime stadiona. 
 
Katalonski klub s 550 milijuna funti namjerava renovirati Camp Nou, najveći europski stadion sagrađen 1957. godine s kapacitetom od 99 354 sjedeća mjesta. 
 
Spekulira se kako bi Barceloni od stadionske prodaje imena moglo pripasti oko 200 milijuna funti. 
 
"Produljili smo sponzorski ugovor s Bekom. Sljedeći korak je razgovor o prodaji prava na naziv stadiona. Razmišljamo o temeljitom obnavljanju stadiona. Aktualni su razgovori s dvije do tri kompanije koje bi nam osigurale pola planiranih investicija", obznanio je Josep Maria Bartomeu i istaknuo kako rekonstrukcija Barceloninog stadiona ima isključive veze s porastom profita kako bi klub svake godine zarađeni novac mogao ulagati u momčad i imovinu.
 
Projektiranom obnovom Camp Noua predsjeda japanska arhitektonska tvrtka Nikken Sekkei. Postojeća površina monumentalnog stadiona trebala bi se povećati s 40 na 104 tisuće kvadrata. Kapacitet će s trenutačnih 99 354 biti povećan na 105 tisuća sjedećih mjesta. Završetak radova očekuje se u veljači 2021. godine.  
 

Pročitajte više