Canadiensi poravnali protiv Penguinsa, sjajni Franzen uništio San Jose

HOKEJAŠI Detroit Red Wingsa pobijedili su u svojoj Joe Louis Areni San Jose Sharkse 7:1 u četvrtoj utakmici polufinalne serije NHL doigravanja na Zapadu.

U pobjedničkim je redovima blistao Šveđanin Johan Franzen zabivši četiri gola uz dvije asistencije, što je rekordan učinak u doigravanju kad je momčad Detroita u pitanju. Isprva je njemu pripisan i prvi gol na utakmici, koji se na kraju pripao Toddu Bertuzziju. Da ga je zabio Franzen, izjednačio bi rekord od četiri gola u istoj trećini kad su u pitanju utakmice NHL doigravanja.

Prvu su trećinu Red Wingsi završili furioznom 5:0 pobjedom, pa je golman gostiju Jevgenij Nabokov ostao na klupi. Njegova zamjena Thomas Greiss nije, međutim, startao ništa bolje primivši gol iz drugog šuta upućenog na njegova vrata za 6:0.

Peta se utakmica igra se u subotu u Kaliforniji. San Jose će imati drugu priliku, sada u svom HP Pavilionu, izboriti finale Zapadne konferencije drugi put u klupskoj povijesti.

Montreal Canadiensi odigrali su još jednu utakmicu ovosezonskog doigravanja u kojoj su bili nadigrani i koju su pobijedili. Na svom su ledu pobijedili prvake Pittsburgh Penguinse 3:2 došavši do izjednačenja (2:2) serije.

Kanađani su, međutim, nadigrali Penguinse gledano samo odvojeno treću trećinu, koju su dobili 2:0 golovima Maxima Lapierrea i Briana Gionte na njenom početku, unutar samo minute i 35 sekundi igre. U tom su dijelu igre Canadiensi nadpucali goste 15-10.

Kroz prve dvije trećine, u kojima je ponovno briljirao Slovak na golu domaćih Jaroslav Halak, Pittsburgh je pucao na gol 25 puta, a Montreal devet.

Peta utakmica serije igra se u subotu u Pittsburghovoj Mellon Areni.

 

NHL doigravanje, konferencijska polufinala:

Istočna konferencija:

Montreal (8) – Pittsburgh (4) 3:2

Serija izjednčena na 2:2

Zapadna konferencija:

Detroit (5) – San Jose (1) 7:1

San Jose vodi u seriji 3:1

Pročitajte više