Koronavirus

Capak za Index: Razmatramo ublažavanje mjera na sportskim događajima

Foto: Robert Anic/Milan Sabic/PIXSELL

HRVATSKA nogometna liga već dugo nije bila napeta kao ove sezone. Dok Dinamo, Osijek, Hajduk i Rijeka vode bespoštednu utrku za prvo mjesto na ljestvici, kapaciteti stadiona su smanjeni zbog epidemioloških mjera. Na tribinama tako može biti popunjeno 40 posto mjesta, no to bi se uskoro moglo promijeniti.

Naime, brojke pokazuju da pandemija koronavirusa ulazi u mirniju fazu i da bi se zbog toga moglo razmišljati o ublažavanju epidemioloških mjera. Jedna od tih mjera je i ograničavanje ulaska na stadione. Odgovor na pitanje hoće li se razmatrati povećanje kapaciteta nogometnih stadiona dao nam je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

"Epidemiološke mjere će se ublažiti kad se stvore epidemiološki preduvjeti. Što se tiče sportskih događaja, i oni se razmatraju. Kad se stvore preduvjeti, ublažit će se mjere, ali ta je odluka na Stožeru. HZJZ samo predlaže preporuke" rekao nam je Capak.

Na derbijima 40 posto kapaciteta

No nije izgledno da će se odmah dozvoliti puni kapaciteti stadiona. Puno je vjerojatnije da će se, ovisno o epidemiološkim uvjetima u zemlji, postupno povećavati dopušten broj navijača na stadionima. No neće se to najvjerojatnije dogoditi ovog vikenda, kad se u HNL-u igraju utakmice Hajduk - Rijeka i Osijek - Dinamo.

Datum kad bi se mogla donijeti odluka o eventualnom povećanju kapaciteta stadiona je 1. ožujka. Broj novozaraženih osoba u Hrvatskoj danas je 4334, ali se situacija u bolnicama stabilizirala. Kako su jučer rekli ravnatelji KBC-a Rijeka i Split Alen Ružić i Julija Meštrović u bolnicama ima dvostruko manje covid-bolesnika nego prije tri tjedna. Također, ima i dvostruko manje ljudi na respiratoru.

 

Pročitajte više