EMILIANO SALA

Cardiff mora platiti odštetu Nantesu za transfer poginulog Emiliana Sale

Foto: EPA

CARDIFF CITY mora platiti prvi dio odštete Nantesu za prijelaz argentinskog nogometaša Emiliana Sale koji je poginuo u padu malog aviona kojim je letio prema Cardiffu, odlučio je u danas Sud za sportsku arbitražu (CAS). Avion u kojem su bili Sala i pilot putovao je iz Nantesa prema Cardiffu, nakon što je Argentinac u siječnju 2019. potpisao ugovor vrijedan 17.7 milijuna eura, a srušio se u La Manche.

Olupina zrakoplova i tijelo 28-godišnjeg nogometaša otkriveni su nakon gotovo tri tjedna potrage. Cardiff je uložio žalbu na odluku FIFA-e koja je velškom klubu naložila da mora isplatiti šest milijuna eura Nantesu, što je bila prva dogovorena rata odštete. No u danas je Sud za sportsku arbitražu potvrdio odluku FIFA-e.

"Vijeće CAS-a utvrdilo je da je prijelaz igrača iz Nantesa u Cardiff City bio dovršen. Zbog toga što su uvjeti navedeni u ugovoru o prijelazu bili zadovoljeni prije igračeve smrti, Nantes ima pravo na isplatu prve rate odštete", stoji u priopćenju arbitražnog suda. Iz Nantes su podržali ovakvu odluku CAS-a i poručili da su oduševljeni što je jednogodišnji sudski proces konačno završen.

Pročitajte više