Carević: Hajduk je u najavama za titulu. Ovo je iznenađenje

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

MARIO CAREVIĆ, nogometni trener i stručni komentator HRT-ove emisije Stadion, komentirao je utakmicu 19. kola SuperSport HNL-a u kojoj je Istra u Puli pobijedila Hajduk 3:0. "Istra igra odličan nogomet, no Hajduk je u nekim najavama u borbi za titulu, tako da je ovo veliko iznenađenje.

Hajduk je najavljivao lov na Dinamo i onda ovakav bolan poraz. Istra je zasluženo pobijedila, oni su malo prilagodili sustav i prilagodili se Hajduku i stvarno su izdominirali", rekao je Carević, koji vjeruje da je odgovor u kontinuitetu trenera Istre Gonzala Garcije.

"Pričali smo koliko je bitno da trener ima kontinuitet. Pričao sam to i prošle sezone, a ove sezone su dolaskom Ercega i Vuka dobili jednu nadogradnju u fazi napada i na tu organizaciju iz prošle sezone, sada to jako dobro izgleda", dodao je Carević.

"Pitanje je mogu li neki igrači Hajduka odgovoriti na te zahtjeve"

"Hajduk nije imao tečnu igru, bio je opasan samo iz prekida. Vidi se podizanje intenziteta u igri, što volim, jer je teško danas egzistirati sa statičnim nogometom, no pitanje je mogu li neki igrači Hajduka odgovoriti na te zahtjeve.

Ne možemo suditi nakon dvije utakmice, Leki treba dati vremena, no u ovom trenutku to ne izgleda dobro. Vjerujem da će uskoro doći bolji rezultati iako znam da to nije utjeha navijačima Hajduka", izjavio je Carević i dodao: 

"Ja bih spustio Krovinovića u organizaciju igre jer se izgubio u pritisku igrača Istre. On nije igrač duela i mislim da bi bio puno bolji u organizaciji igre. Sad je lako pametovati, ali to je moje mišljenje."

"Moram pohvaliti obrambenu fazu Istre, uz Dinamo je primila najmanje golova, prije svih Perkovića i Marešića. Tu je i Galilea, koji nema tu kvalitetu, ali ima lidersku crtu i svi su nekako kompatibilni. Istra je u svim fazama igre bila brža i agresivnija od Hajduka, koji je dobro izlazio u visoki pritisak, ali tu ništa nije dobio jer Istra odlično izlazi iz pritiska kroz pas", objasnio je Carević.

Pročitajte više