HNL

Carević o bivšem hajdukovcu: On je najbolji veznjak lige

Foto: Screenshot HRT

U UTAKMICI 11. kola SuperSport HNL-a, Varaždin je uzeo bod kod kuće protiv Istre (1:1). Pogodak za Varaždince zabio je Tonio Teklić, a bila je riječ o sjajnom udarcu s više od 20 metara. Tekliću je to bio četvrti prvenstveni pogodak ove sezone čime drži peto mjesto najboljih strijelaca lige.

Jedan je od ključnih igrača sjajnih igara Varaždina koji je i po stilu igre i po rezultatima najugodnije iznenađenje ove sezone. Njihove igre privlače pažnju navijača, medija i stručnjaka, a bivši igrač Hajduka i današnji trener slovenske Krke Mario Carević odao je Tekliću posebno poštovanje.

"Vidite na njemu da ima ogromnu želju i motiv, igra nogomet života i pokazuje koliko dobar može biti. Smatram da je jedan od najboljih igrača HNL-a", rekao je Carević u HRT-ovom studiju u emisiji Stadion.

"On je dijete Hajduka, a tamo nije dobio pravu šansu. Ne treba nikog osuđivati, neki igrači se jednostavno kasnije razviju. Međutim, mislim da je Teklić trenutno najbolji vezni igrač u čitavoj ligi", zaključio je.

Teklića nedavno komentirao i Kukoč

Istu stvar je nedavno komentirao i drugi bivši hajdukovac, Tonći Kukoč. On je na svojem Facebooku napisao: "Puštanje Teklića je jedna od najvećih Hajdukovih gluposti zadnjih godina. Zadnjih nekoliko godina u Hajduk su dolazili igrači koji nisu imali kvalitetu da nose bijeli dres.

Bilo je i onih koji su lijepili pršut na čelo, pa ih je klub trpio, davao im šansu za šansom, zar je moguće onda da nismo mogli istrpiti našega igrača, iz omladinskoga pogona, Teklića? Bar posudba, pa povratak u klub, a ne da ga se pusti i raskine ugovor sa njim.

Edouk potpisao ugovor 2019., i u 3 godine odigrao 36 utakmica, uzeo Hajduku više od 1.5 milijuna eura. Što je doprinio Hajduku? Ništa, više su žene koje čiste, peru i kuhaju doprinile za klub. I nažalost on je jedan od mnogih.

Nitko ne može sa sigurnošću reći da će klub zaraditi na mladom igraču, ali Teklić je sigurno taj za kojega se isplati riskirati sve. U Varaždinu trljaju ruke i zahvaljuju se mindagasu ili kako se već zove."

Pročitajte više