Carević preporodio slovenski klub pa iznenada dao otkaz. Otkrio nam je zašto

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

BIVŠI igrač Hajduka Mario Carević (41) ovih dana je okončao do sada najdulji i najuspješniji mandat svoje mlade trenerske karijere. Nakon godinu i pol svojevoljno je napustio klupu slovenskog drugoligaša Krke iz Novog Mesta, iako je postizao odlične rezultate. 

Klub je preuzeo krajem 2021. godine, kada mu je na 11. mjestu 2. SNL ozbiljno prijetilo ispadanje u niži rang. Carević je u prvoj sezoni rezultatski oporavio klub i doveo ga do trećeg mjesta, a istu poziciju držao je i u ovoj sezoni u kojoj je poražen samo četiri puta u 27 kola. 

Zbog čega ste se odlučili na odlazak iz Krke? 

Odlučio sam se na odlazak jer smatram da smo moj stožer i ja u okolnostima u kojima smo radili zaista ostvarili maksimum. Naime, Krka još uvijek ne može dobiti licencu za prvu ligu. Klub igra na terenu koji ima samo jednu tribinu u izuzetno lošem stanju. 

Dugo je u planu bio projekt izgradnje bolje tribine i okolne infrastrukture, ali za općinsku vlast je to ipak predstavljao prevelik trošak. Godinu dana smo slušali samo "sutra ćemo" i shvatio sam da u toj situaciji ne možemo naprijed.

Moram naglasiti kako mi je Krka bila značajno i pozitivno iskustvo. U klubu sam dobio mir i kontinuitet rada, nitko iz Uprave nam se nije miješao u posao. Ponosan sam na ono što smo napravili, nizom od 23 utakmice bez poraza smo ispisali povijest slovenskog nogometa. 

Jednostavno smo osjetili da više ne ide naprijed. Kada su spomenuti infrastrukturni projekti propali, došlo je do kolektivnog pada energije koji se odrazio i na ekipu, nanizali smo neke remije u utakmicama koje smo trebali pobijediti. Sve me to i umorilo, svaki dan sam putovao na posao iz Zagreba, sada je bio pravi trenutak za rastanak.

Spomenimo ljude iz Vašeg stožera, s kime ste radili u Krki?

Dario Grabušić mi je bio prvi pomoćnik, Ivan Matovina analitičar, Zlatko Gajski je trenirao golmane, a Erik Juršić se brinuo o kondicijskoj pripremi. 

Kakvi su Vam planovi za blisku budućnost? 

Ova sezona je sada na kraju pa sigurno neću odmah otići na drugi posao, ali nadam se da već iduće, tj. ovoga ljeta hoću. Otkrit ću vam da sam ove zime imao ponudu slovenskog prvoligaša, ali tada sam je odbio, bilo bi nepošteno napustiti Krku usred sezone, bili smo u pozitivnom naletu.

Imate li neke preferencije oko države i lige u kojoj biste se htjeli okušati?

Nemam. Spreman sam raditi bilo gdje na svijetu. Volim ovaj posao i prihvatio bih postati dijelom svakog projekta u kojem bih kao trener imao adekvatnu podršku kluba i mogućnost za razvijanje svojih ideja.

 

Pročitajte više