Carevića pitali tko je favorit za titulu u SHNL-u. Evo što je odgovorio

Screenshot: HRT

TRENER Šibenika Mario Carević kao stručni komentator gostovao je u HRT-ovoj emisiji Stadion. Hrvatski stručnjak i nekadašnji veznjak govorio je o 26. kolu SuperSport HNL-a. Rijeka je vodeća s 56 bodova, Hajduk ima jedan manje, a Dinamo je treći s 51 bodom i utakmicom manje. Sva tri kluba su u ovom kolu upisala pobjede.

Dinamo - Slaven Belupo 5:2

Dinamo je na Maksimiru pobijedio Slaven Belupo 5:2. Golove za Dinamo su postigli Tibor Halilović u 7., Gabriel Vidović u 18., Sandro Kulenović s bijele točke u 70. te Martin Baturina u 82. i 94. minuti iz penala. Za goste su pogađali Ivan Lepinjica u 22. i Matej Šakota u 59. minuti.

Dinamu je ova pobjeda došla nakon slavlja nad PAOK-om (2:0) u osmini finala Konferencijske lige. "Europske utakmice su dodatan motiv. Puni stadioni, atraktivni protivnici, svaki igrač daje više od 100 posto, to je normalno.

Dinamo ima širok kadar, mislim da i Rijeka i Hajduk navijaju za Dinamo jer će se trošiti u europskim utakmicama, čime gubi fokus u domaćem prvenstvu. Dinamo je protiv Betisa i protiv PAOK-a stvarno dobro izgledao", izjavio je Carević.

Gorica - Hajduk 0:3

Hajduk je na gostovanju pobijedio Goricu (3:0). Splićani su slavili golovima Marka Livaje u 22., Yassinea Benrahoua u 31. te Rokasa Pukštasa u 42. minuti. Benrahou je upisao gol i asistenciju nakon sapunice s brisanjem fotografija vezanih uz Hajduk sa svog Instagrama.

"Kad ostvariš ovako uvjerljivu pobjedu, dobiješ dozu samopouzdanja, Hajduk je izgledao odlično. Neke prethodne utakmice nisu, ali bitno je da, kad si u ovakvoj utrci, pobjeđuješ i kad ne igraš dobro. Još je deset kola, svaka utakmica je finale, nema mjesta za kiks.

Hajduku slijede jako teške utakmice, derbiji koji će u sljedećih četiri-pet kola usmjeriti prvenstvo i mislim da će tu netko otpasti. Prethodna prvenstva osvajala su se u malim utakmicama, a ovo će se riješiti u međusobnim susretima velike četvorke. Ima tu nagaznih mina. Deset utakmica je puno, ali i malo", rekao je Carević.

Među ostalima, dotaknuo se i Benrahoua. "On je igrač utakmice, vidi se neka frustracija kad je zabio gol, sve je to u redu kada je u pravoj mjeri", smatra Carević.

Tko je favorit za naslov prvaka SHNL-a?

Voditelj je pitao Carevića koga smatra favoritom za naslov prvaka SHNL-a - Rijeka, Hajduk ili Dinamo? "Rekao sam da će se u narednih par kola prvenstvo usmjeriti i jedna ekipa ostati. Teško mi je reći. Rijeka je možda trenutno najstabilnija, imala je poraz od Dinama, ali brzo se vratila. Rijeka je u prednosti zato što je neopterećena, nitko nije rekao da će ona biti ta na početku prvenstva.

Hajduk je složio najjaču ekipu u ne znam koliko godina. Ima rezultate i igru. Dinamo je dominirao nekoliko godina unatrag. Rijeka gura iz prikrajka, do prije nekoliko kola je neki nisu ozbiljno doživljavali, a Hajduk je imao veliku prednost. Međutim, ne znam, teško je reći tko ima prednost. 

Rijeka igra lepršavo i stvarno dobro izgleda, ali trebat će proći Dinamo, Hajduk, Osijek... Puno je utakmica u kojima će se prosipati bodovi. Neizvjesna borba je bogatstvo, prije dvije sezone imali smo utrku četiri kluba. Nemamo puno klubova koji se bore za prvaka. Hvala Bogu da je vodeća četvorka financijski stabilna.

Hajduk je doveo Perišića i Brekala. Da mi je to netko rekao prije pet-šest godina, rekao bih mu da je lud. Dobra je klima, svi preduvjeti za osvajanje prvenstva su tu. Rijeka je imala dobar zimski prijelazni rok. Dinamo gura na dva fronta, ima širok kadar i imao je problema s ozljedama. Ne može se sada reći tko je favorit, ali znat ćemo ga kroz tri-četiri kola", odgovorio je Carević.

Pročitajte više